Gyógyíthatatlan betegségben szenved a tízéves Petra: szép lassan eltűnnek a csontjai

gyűjtés Tények csontok gyógyíthatatlan beteg segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Józsa Petra egy tízéves kislány, ötödik osztályos, nem is látni rajta, hogy küzd az életéért, pedig egy igen ritka, gyógyíthatatlan betegségben szenved.

Petra iskolába jár, leckét ír vagy éppen az édesanyjával játszik. Gyógyíthatatlan beteg, legalábbis az orvostudomány mai állása szerint. A betegség, amiben szenved, a lábfejéből és a kézfejéből szinte teljesen eltünteti a csontokat. Az egész világon 30 ember szenved ebben a ritka betegségben, gyógymódot a mai napig nem találtak.

Petra egy éves korában még nem állt lábra, csak a fenekén csúszott, ekkor kezdték el a szülei vizsgálatokra hordani. A kislány szülei két évvel ezelőtt, Finnországból kaptak választ a kérdéseikre, és kiderült, hogy melyik ritka betegségben szenved.

A család most egy olyan autóra gyűjt, amiben a kislány kerekesszéke is elfér. Amennyiben segítené a családot és Petra életét, így teheti meg:

Számlaszám: Józsa Petra Hanna 11773353-02233646, közlemény: adomány

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.