Guinnes-rekord köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Guinness-rekorder Diana Armstrong 25 éve nem vágta le a körmeit és 22 éve nem volt manikűrösnél sem. Az asszony a világ leghosszabb körmeinek tulajdonosa, mindkét kezén 1306,58 centiméter hosszúak.

Élete tragédiája miatt határozott úgy Diana, hogy nem vágja le többet a körmeit: lánya, az akkor 16 éves Latisha asztmaroham következtében elhunyt. Latisha volt az, aki utoljára megcsinálta az édesanyja körmeit.

"Be tudom cipzárazni a nadrágomat és a kabátomat. Ki tudok nyitni egy üdítős dobozt, csak kés kell hozzá. Autót már nem vezetek, mert ki kellett dugnom a kezeimet az ablakon. A nyilvános illemhelyeken a legnagyobb fülkét kell használnom, ugyanis a körmeim hosszabbak, mint egy vécéfülke" - mondta Diana a Mirrornak.

Az asszony azt is elárulta, hogyan ápolja a körmeit:
"Minden köröm reszelése és polírozása körülbelül 10 órát vesz igénybe, és famegmunkáló szerszámokat használok hozzá. Négy-öt évente csinálom ezt meg, 15-20 üveg lakkot használok el ilyenkor. Pont a múlt héten festettem be őket, négy napig tartott, mire készen lettem."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.