Hét újszülöttet meggyilkolt és tíz másik babát is megpróbált megölni egy ápolónő

Forrás: -- -
gyilkosság koraszülött ápolónő csecsemő gyilkossági kísérlet nővér kórház újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn tartották annak a brit nővérnek a bírósági tárgyalását, aki 2015 és 2016 között 7 újszülöttet gyilkolt meg és további 10 baba ellen követett el gyilkossági kísérletet. A kicsik közül volt, akit gyógyulása után is még többször megpróbált megölni.

Az újszülött osztályon dolgozó 32 éves Lucy Letby koraszülött és beteg újszülötteket nézett ki magának. Az ápolónő év alatt hét csecsemőt gyilkolt meg, és további 10 gyermekkel próbált végezni. Utóbbiak is súlyosan összeomlottak, de az orvosoknak és a nővéreknek sikerült megmenteni őket. Közülük kettő, már gyógyulófélben lévő babához később visszatért a gyilkos nővér, és ismét megpróbált végezni velük.

A kép illusztráció Forrás: --

Két esetben inzulinnal mérgezte meg a csecsemőket néhány nappal a születésüket követően, a többi esetről később adnak információt.

Az orvosokban az keltett gyanút, hogy az újszülött osztályon egy év alatt duplájára emelkedett a halálesetek száma, ezért nyomozást is indítottak, de magyarázatot nem találtak a rejtélyre. Végül az orvosok jöttek rá, hogy a megmagyarázhatatlan összeomlásoknak és haláleseteknek egy közös nevezője van, Lucy Letby ápolónő.

A hétfőn tartott tárgyaláson a volt nővér tagadta az ellene felhozott vádakat - írja a brit Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.