Az már szinte biztos, hogy a szupermodell és a rögbisztár kapcsolata menthetetlen, ám eddig csak felszínes információk kerültek napvilágra azt illetően, hogy pontosan miért hidegültek el egymástól.

A Blikk értesülései szerint a válókereset beadása teljesen hétköznapi okokra vezethető vissza. Amellett, hogy Gisele úgy érezte, kedvese elhanyagolja őt és a gyerekeiket, a sivár nemi életről is gyakorta panaszkodott a barátainak. Tudniillik Brady hihetetlenül fegyelmezett, önmegtartóztató életmódot folytat a jelentőségteljes meccsek előtt: 24, de akár 72 órán át is visszafogja szexuális vágyait annak érdekében, hogy a kulcsfontosságú pillanatokban csúcsteljesítményt produkálhasson a pályán.

Gisele Bündchen és Tom BradyForrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Kevin Winter

A bennfentesek szerint Gisele ezt nehezen tolerálta, végül pedig elege lett, és úgy vélte, kettejük viszonya menthetetlenül kihűlt. Hogy Brady az életmódjával kapcsolatban tudományos anyagokra vagy a tapasztalataira hagyatkozott-e, nem tudni, mindenesetre profi sportkörökben igen elterjedt a teória, mely szerint a közösülés gyengíti a fizikai teljesítményt.

A szexuális együttlétek sportteljesítményre gyakorolt hatása régóta vita tárgyát képezi. A témával kapcsolatos írásokat már Kr. u. az 1. századból is fedtek fel régészek: az ókori görög orvos, a kappadókiai Aretaeus elmélete szerint például a férfi erejét az ondó visszatartásával lehet növelni. Két évezreddel később ez az elképzelés még mindig él.