Tradicionális oláh cigány családból származik, mégis fontos volt a szülei számára, hogy megvalósítsa önmagát. Amikor volt férjével összeházasodtak és gyermekeik születtek, az ő vágyai háttérbe szorultak, ám válása óta újra az álmait éli Nagy Melanie. 

Az RTL reggeli műsorának vendégeként G.w.M exe arról mesélt, hogy számára a munka, az önmegvalósítás mindig is fontos volt, a szülei pedig hagyták, hogy arra menjen, amerre a vágyai viszik. 

Házasságkötése és a családalapítás után ugyan nem éppen olyan munkát vállalt, ami a végzettségének és az érdeklődésének megfelelő volt, de dolgozott. Amióta pedig elváltak a rapperrel, újra önmegvalósításba kezdett. 

Nagy Melanie, G.w.M exeForrás: Facebook/Nagy Melanie

Az 5 és 2 éves gyermekeit egyedül nevelő anyuka rádiózik, műsort vezet, motivációs tréningeket tart roma fiataloknak, nemrég pedig meghívást kapott Brüsszelbe: az Európai Parlementbe utazott, az I. Nemzetközi Roma Vállalkozói és Vezetői Fórumra.

Melanie, aki szerint valóban nehezebb roma nőként munkát találni, az adásban azt mondta: 

"Mindig nagyon karrierista nő voltam, kicsit talán feminista is, és ha ez a kettő párosul, az sokaknak nem szimpatikus" - ugyanakkor azt is hozzátette, hogy annak ellenére, hogy tradicionlis oláh cigány családból származik, náluk soha nem okozott gondot, hogy ő például diplomatának tanult és ilyen irányú tervei voltak.