Akciófilmbe illő, lövöldözéssel teli autós üldözés folyt hétfő reggel az M5-ös autópályán Budapest felé. Három rendőrautó eredt egy valószínűleg menekülteket szállító furgon után, melynek sofőrje a mellette ülő utasával együtt tüzet nyitott a hivatalos személyek járműveire.

A Bors több szemtanú beszámolóját is közölte. Egyikük, egy családapa a Nagykőrösi út mentén található autókereskedésben dolgozik és épp a fiát vitte iskolába, amikor belefutott a helyszínelésbe, mely még délelőtt 10 óra után is tartott.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A férfi azt is elmondta, hogy már Inárcson elkezdődött az üldözés. Végül a menekülők csak azért álltak meg, mert a reggeli forgalom, illetve a dugó útjukat állta. Ekkor már szemből is érkeztek rendőrautók.

Nagyon sok lövést hallottam. Meg sem tudom mondani, hogy mennyit, olyan sok volt. Úgy láttam, hogy két vétlen autót is eltaláltak.

Miután az autópálya bevezető szakaszán már nem tudtak továbbhajtani, az üldözöttek kiszálltak a járművükből és gyalog menekültek. A közeli használtautó-piacra futottak be. Közben a kommandósok is megérkeztek nagy fekete, villogó Mercedes-szel, golyóálló mellényben, géppuskával.

Az autópiacon egy nő azt mondta, ő is látta befutni hozzájuk a két férfit.

Olyan sok rendőrautó érkezett, hogy azt hittem, filmforgatás van. Ahogy kiszálltak, golyóálló mellényt vettek fel és mentek is be a piacra. Egy autókereskedő meg akarta állítani egyiküket. Aztán látta, hogy fegyver van nála, ezért nem ment oda hozzá. Szerintem jól tette.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Egy másik férfi, aki szintén a piacon dolgozik, odament a bokrok között bujkáló szökevényekhez, de azok megfenyegették őt, s a mutatóujjukat a szájuk elé téve jelezték, hogy maradjon csöndben.

Átugrottak a kerítésen. Ekkor hallottam meg a rendőrök szirénáit. Azonnal eléjük futottam, hogy megmutassam, merre menekültek. Szerintem embercsempészek lehettek. Úgy láttam, ott az erdőben elfogták őket – nyilatkozta a szemtanú.