Drámai részletek a budapesti autós lövöldözésről - megszólaltak a szemtanúk

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Nagykőrösi út lövöldözés menekült migráns
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akciófilmbe illő, lövöldözéssel teli autós üldözés folyt hétfő reggel az M5-ös autópályán Budapest felé. Három rendőrautó eredt egy valószínűleg menekülteket szállító furgon után, melynek sofőrje a mellette ülő utasával együtt tüzet nyitott a hivatalos személyek járműveire.

A Bors több szemtanú beszámolóját is közölte. Egyikük, egy családapa a Nagykőrösi út mentén található autókereskedésben dolgozik és épp a fiát vitte iskolába, amikor belefutott a helyszínelésbe, mely még délelőtt 10 óra után is tartott.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A férfi azt is elmondta, hogy már Inárcson elkezdődött az üldözés. Végül a menekülők csak azért álltak meg, mert a reggeli forgalom, illetve a dugó útjukat állta. Ekkor már szemből is érkeztek rendőrautók.

Miután az autópálya bevezető szakaszán már nem tudtak továbbhajtani, az üldözöttek kiszálltak a járművükből és gyalog menekültek. A közeli használtautó-piacra futottak be. Közben a kommandósok is megérkeztek nagy fekete, villogó Mercedes-szel, golyóálló mellényben, géppuskával.

Az autópiacon egy nő azt mondta, ő is látta befutni hozzájuk a két férfit.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Egy másik férfi, aki szintén a piacon dolgozik, odament a bokrok között bujkáló szökevényekhez, de azok megfenyegették őt, s a mutatóujjukat a szájuk elé téve jelezték, hogy maradjon csöndben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.