Először rekonstruálják esti körülmények között Babicsek Bernát halálát

Fotó: Koncz Márton - Origo -
halál emberi mulasztás Babicsek Bernát halála szülők tragédia nyomozás rekonstrukció Babicsek Bernát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Január elején, a saját lakásában, füstmérgezésben hunyt el Babicsek Bernát, akinek tragikus halála miatt ismét nyomozás zajlik, melynek keretein belül rekonstruálják a művész halálát.

A májusban lezárt nyomozás anyagait elolvasva az elhunyt harmonikaművész szülei tettek feljelentést jogi képviselőjükön keresztül, mert úgy gondolják, hogy a tragédia napján a biztonságtechnikai cégtől kiérkező járőr nem végzett elég alapos munkát, kiérkezése után néhány perccel már távozott is a háztól, holott addigra már a szellőzőn – nem a kéményen – áradt ki a füst házból.

Babicsek Bernát temetése, Solymári temető, 2022.01.15. Fotó: Koncz Márton - Origo

A szülők szerint, ha a kiérkező járőr az előírások szerint végezte volna a feladatát, akkor észre kellett volna vennie, hogy tűz van a lakásban, és ki tudta volna menteni a színészt, de legalábbis segítséget hívhatott volna hozzá.

Miután első körben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság elutasította a feljelentést, Dr. Borbély Zoltán, a család jogi képviselője panasszal élt, ezek után indították újra a nyomozást.

"Amennyire nem volt alapos az előző vizsgálat, most annyira körültekintően jár el a nyomozó hatóság. Az újabb kihallgatások után most rekonstruálják Bernát halálának éjszakáját, minden apró részlettel és körülménnyel együtt. Bízunk benne, hogy a folyamat még inkább a jogi véleményünket fogja igazolni. Álláspontom szerint az eddigi eredmények és a tragédia éjszakáján készült felvételek bizonyítják, hogy mulasztás történt, és Bernát életét meg lehetett volna menteni" - mondta el a Blikknek az ügyvéd, hozzátve, hogy az elhunyt színész-harmonikaművész szüleit nagyon megviseli a nyomozás, de kitartanak.

Bernát édesanyja a lapnak azt mondta: "Nem tudom, miért szükséges mindez, hiszen egyértelmű, mi történt. Borzasztó ezt folyton felidézni, mert csak a tragédiára és a szűnni nem akaró fájdalomra emlékeztet. Úgy érzem, ezen sosem fogok tudni túllépni, folyton elsírom magam, ha szóba kerül, vagy csak rá gondolok, hiába teltek már el hónapok."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.