Újabb nyomozást indítanak Babicsek Bernát halálának ügyében

Fotó: Csudai Sándor -
halál Babicsek Bernát halála nyomozás füstmérgezés szabályszegés Babicsek Bernát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színész családja szerint elkerülhető lett volna a tragédia, ha a biztonsági szolgálat járőre rendesen végzi a munkáját. 

Babicsek Bernát édesanyja nem hagyja annyiban, be akarja bizonyítani, hogy fia még ma is élhetne, ha a biztonsági szolgálat embere rendesen végzi a munkáját.

A harmonika művész 2021. december 31-én, álmában halt meg, füstmérgezésben. Miközben aludt, házában tűz keletkezett, amit a füstjelző riasztó jelzett is a biztonsági szolgálatnál, ahova a rendszer be volt kötve.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A cég járőre ki is ment a házhoz, körbejárta, hallotta, ahogy Bernát horkol és a füstöt is észrevette, de elmondása szerint úgy gondolta, a kéményből jön.

Édesanyja, Babicsek Márta szerint a cég munkatársa rosszul végezte a munkáját, állítását arra a kamerafelvételre alapozza, melyen látszik, hogy a járőr valóban körülnéz, de nem alaposan.

"A járőr ugyanis csak pár percet tartózkodott kinn, amelynek során a ház három oldalát nézte meg, a negyediket – ahol a kémény volt – nem, pedig akkor láthatta volna, hogy nem onnan árad a füst, hanem a másik oldalt lévő szellőzőből, ami bajt jelez" - nyilatkozta a Blikknek az édesanya.

Dr. Borbély Zoltán, a család ügyvédje a lapnak elmondta, hogy Bernát szülei jogosan fellebbeztek: "Egyre nyilvánvalóbb, hogy a járőr állítása nem igaz, és valójában a szellőzőből áradt ki a füst, miközben Bernát bent aludt. Ebben az esetben pedig kötelessége lett volna segítséget kérni. Tehát szabályszegés történt, ezt szeretnénk bebizonyítani" - írja Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.