78 évig őrizte a katona a fiatal lány fotóját, akin megkönyörült a háborúban - most újra találkoztak

háború megható katona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dél-walesi Reg Pye (99) a II. világháborúban szolgált a normandiai partraszállás idején: akkor találkozott a 14 éves Huguette-tel, akit soha nem tudott elfelejteni.

Az akkor 21 esztendős Pye katonákat és harcászati eszközöket szállító sofőrként töltötte mindennapjait a háborúban. 1944-ben egy júniusi estén – épp két héttel a D-nap (június 6.) után – vacsora közben meglátta, hogy a fiatal helyi lány tekintete szinte rátapadt, ahogy lekváros kenyérből és szardíniakonzervből álló menüjét fogyasztotta.

Pye azonnal odasietett Huguette-hez és nekiadta a kenyérszeletet. A lány gyorsan eliszkolt vele, de később, mikor a férfi már aludt, visszatért és megtöltötte bádogbögréjét tejjel, valamint egy fotót is otthagyott magáról, melynek hátuljára üzenetet írt.

Az idős veterán azóta őrizte pénztárcájában a képet és remélte, hogy egyszer újra találkozhat a bájos teremtéssel. Bár húsz éve visszatért Normandiába és egyedül próbálta meg felkutatni az ifjú hölgyet, nem járt sikerrel.

Nemrég azonban egy veteránokat utaztató szervezet önkéntese a segítségére sietett, és a közösségi média erejét kihasználva a lány nyomára akadt. Mr. Pye végre találkozhatott a most 92 esztendős Huguette-tel, akivel tolmács segítségével nosztalgiázhattak családjuk és egy-egy pohár pezsgő kíséretében – írja az Evening Standard.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.