Páratlan lehetőséggel igyekszik az olaszországi Presicce község vezetése a helységbe csábítani a leendő lakosokat: hatalmas pénzösszeget kínál fel azoknak, akik tartósan náluk szeretnének letelepedni.

A Puglia régióban fekvő kistelepülés sok más testvérvároskájához hasonlóan a népességfogyást igyekszik megakadályozni a felajánlásokkal, melyeket a frissen költözők kötelesek ingatlanvásárlásra és/vagy -felújításra fordítani. További feltételként azt is megszabták, hogy az adott otthon építési éve nem csúszhat túl 1991-en.

PresicceForrás: tagstiles.com - S.Gruene/Shutterstock

Rengeteg a '91 előtt épült üres ház a történelmi városközpontunkban. Célunk, hogy a lehető legtöbbnek új lakót találjunk, hiszen kár lenne ezeket a csodálatos, patinás építészeti remekekkel teli városrészt veszni hagyninyilatkozta a CNN-nek Alfredo Palese képviselő úr.

Az olasz község nemcsak a 30 ezer eurós lakhatási támogatással, hanem adókedvezménnyel is igyekszik új polgárai kedvére tenni: azok, akik náluk indítanak vállalkozást, vagy épp kisgyermeket nevelnek, automatikusan élhetnek ezekkel az előnyökkel.