Megdöbbentő lépésre szánta el magát III. Károly király: ezt a címet adná oda Sarolta hercegnőnek

Forrás: AFP/Jane Barlow -
brit királyi család Sarolta hercegnő III. Károly király
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
III. Károly király öccse, Eduárd wessexi gróf még mindig nem kaphatta meg az Edinburgh hercege címet, és több információ szerint valószínű, hogy nem is fogja: az uralkodó ugyanis egyik unokájának, Sarolta hercegnőnek szánja.

III. Károly király néhai édesanyjának, II. Erzsébet királynőnek szeretne tisztelegni azzal a döntésével, hogy Sarolta hercegnőnek adná az Edinburgh hercegnője címet.

Megdöbbentő lépésre szánta el magát III. Károly király: ezt a címet adná oda Sarolta hercegnőnek Forrás: AFP/Jane Barlow

A királyi öröklés törvényei ráadásul épp akkor változtak meg, amikor Katalin az első gyermekét várta, így Sarolta az első hercegnő a brit királyi család történetében, akinek öröklési helyét az öccse nem fogja felülírni. A változások értelmében ugyanis a nők és a férfiak már egyenrangúak az öröklési sorban - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.