A sussexi herceg és felesége úgy gondolják, akkor fordult rosszabbra a sorsuk, amikor a palota ráébredt, hogy Meghan Markle jóval népszerűbb, több címlapot kap, mint Katalin hercegné. 

Harry herceg és felesége, Meghan hercegné saját dokumentum-sorozatában számos kritikát megfogalmaz a brit uralkodócsaláddal szemben, illetve nehezményezik a velük való, szerintük indokolatlanul kegyetlen bánásmódot. Úgy gondolják, az eseményeknek ők nem okozói, csupán elszenvedői, áldozatai. 

Jobboldalon Vilmos walesi herceg és Katalin hercegné, balról Harry herceg és Meghan MarkleForrás: Pool/Samir Hussein/WireImage - Anadolu Agency via AFP

Harry a dokusorozatban többek között arról is beszél, hogy szerinte rengeteg baj okozója, hogy felesége, Meghan Markle sokkal népszerűbb volt a sajtó körében, mint Katalin hercegné. A pár szerint a kálváriájuk akkor kezdődött, amikor 2020-ban ausztráliai útjukon bejelentették, hogy gyermeket várnak. A terhessége ellenére Meghan férjével még 76 hivatalos programon jelent meg, ami számára igen megterhelő volt. Harry szerint ez volt az a pont, amikor a palota ellenük fordult, mivel fenyegetésnek élték meg, hogy felesége népszerűbb, mint bátyja, a trónörökös felesége, Katalin.

A kis herceg szerint azonban erről nem a felesége tehet, ahogy édesanyja, Diana hercegnő sem volt felelős azért, mert jobban szerették őt, mint Károlyt. 

"Ha az a fél, aki beházasodik a családba, ellopja a rivaldafényt, vagy jobban végzi a feladatait, mint az, aki beleszületett, az felborítja az egyensúlyt. Mert addig az ember azt hitte, hogy kizárólag úgy növelheti vagy javíthatja a hírnevét, ha minél többet szerepel az újságok címlapján. Azt viszont a média dönti el, kit rak a címlapra" - magyarázta Harry, aki szerint Meghan akkor döbbent rá, mi folyik körülötte, amikor egyik reggel magát látta a Telegraph címlapján. 

A hercegi pár a királyi családot okolja azért, hogy míg az esküvő után Meghant folyamatosan dicsérte a sajtó, az ominózus eset után már csak Katalint emelték ki, magasztalták, az ő feleségét viszont darabokra szedte a brit média