Czutor Zoltán bojkottálására szólítanak fel az állatvédők

Forrás: instagram/czutorzoltan -
Czutor Zoli bojkott petárda állatvédők botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Továbbra sem csitulnak a kedélyek Czutor Zoltán körül, aki szilveszterkor petárdázásra buzdította az embereket. Soha nem kapott még annyi kommentet, mint botrányos megnyilvánulása óta.

Hatalmas indulatokat gerjesztett a Belmondo zenekar frontembere, miután petárdázásra szólította fel az embereket, mondván, hogy sok kutyatartó nem szedi fel a kutyája piszkát az utcán. Több híresség, köztük Zalatnay Cini és Molnár Anikó is elmondta a véleményét a posztról, de különböző állatvédő szervezetek is megszólaltak az ügy kapcsán.

A Szurkolók az állatokért Alapítvány Facebook-oldalán először nyílt levelet írt Czutornak, majd bojkottra szólította fel a magyarokat.

"Egyszerűen le vagyunk döbbenve Czutor Zoltán tette miatt" - kezdte Kapin Richárd, a szervezet vezetője a Borsnak. "Ő egy közszereplő, ráadásul egy hatgyermekes édesapa, érthetetlen, hogy a bűncselekménynek számító petárdázásra buzdít, ami nem csak a házi kedvenceket tartó gazdiknak rémálom. Az összes szervezetnek a szilveszter éjszaka, sőt az utána következő napok is arról szólnak, hogy a petárdák hangjától megriadt és emiatt elszökött, elszaladt állatokat begyűjtse, van, amikor már csak a hullájukat... És ez a szégyentelen, aljas ember, aki lesz..ja az ártatlan, magukat megvédeni nem tudó jószágokat, arra sem gondol, hogy a durrogtatás például az autista gyermekeknek, időseknek is hatalmas károkat tud okozni..."

Czutor Zoltánt több ezren küldték el melegebb éghajlatra, brutális méretű gyűlölethullám indult el az irányába, bár erről korábban azt mondta, úgy véli, ez is csak az ő igazát bizonyítja.

Czutor Zoltán Forrás: instagram/czutorzoltan

"Ez a senkiházi zenész a Magyarországon bűncselekménynek számító petárdázásra buzdít, gúnyt űz az állatok petárdázással szembeni rettegéséből és lekezelően beszél társállatok gazdáinak százezreiről, millióiról, de nem ér annyit, hogy bárki bepiszkolja miatta a kezét. Bojkottáljuk Czutort! Ne töltsük le a zenéit, ne hívjuk fellépésekre, ne kövessük közösségi oldalait. Aljas, mocskos viselkedése nyomán ne sztárt csináljunk belőle. Ne bocsánatkérést követeljük egy jól láthatóan nárcisztikus szociopatától... Büntessük mi azzal, ami polgári jogállamban a legnagyobb büntetés: az állatszerető, törvénytisztelő, környezettudatos többség mélységes megvetésével" - mondta szervezet vezetője.

A petárdázás és a tűzijátékozás majdnem minden környező országban már be van tiltva. Itthon egyelőre még csak a petárda, de a különböző szervezetek mellett sok hazai sztár is támogatná a szilveszteri pukkantgatások teljes tiltását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.