Szemgolyópiercing, díszes hónaljszőr, csálé fogak - bizarr divathóbortok a nagyvilágból

fashion week haj magazin smink szépség fogak piercing
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs új a nap alatt: a többség által furának tartott szépségtrendek mindig is születtek és a jövőben is kialakulnak majd. Most az elmúlt évtized szokatlan önkifejezési formáit gyűjtöttük össze, természetesen a teljesség igénye nélkül.

Dekorált hónaljszőr

A női egyenjogúságért harcoló hölgyek között sokan akadnak, akik testszőrzetük megtartásával üzenik a világnak, hogy nem kérnek a patriarchális társadalom szépségideáljából. Ennek a szokásnak az extrém verziója a színesre festett, illetve csillámporral, strasszkövekkel, flitterekkel és más díszekkel dekorált hónaljszőrzet.

Extrém szemöldök

2022-ben furcsa újdonság lepte meg a divatőrülteket: ismét hódítani kezdett a leborotvált, vagy a láthatatlanra szőkített szemöldök. Madonnától Kylie Jennerig szinte minden trendkövető hírességet lefotóztak tavaly ilyen megjelenéssel, illetve a nagy divatházak bemutatóin is szép számmal láthattunk szőkített szemöldökkel parádézó modelleket.

Csálé fogak

Míg itthon azon fáradoznak a nők, hogy minél egyenesebb, szabályosabb fogsoruk legyen, Japánban a fiatalság szimbólumának tartják a szabálytalan fogakat. A cuka-jaeba, azaz az elálló műfogak trendje elsősorban az ifjabb generáció tagjai között hódít és elérhető ideiglenes, valamint tartós formában is. Az előbbi eljárás során csupán héjakkal érik el a kívánt hatást, míg az utóbbi esetében fogszabályozással kuszálják össze a fogakat.

Szemgolyóékszer

Ez a bizarr trend a 2000-es évek elején tett szert népszerűségre Hollandiában, azóta pedig az egész világon hódolnak ennek az extrém divatkiegészítők rajongói. Az apró, leheletvékony piercing helyi érzéstelenítést követően, sebészi eljárás során kerül a szemfehérje áttetsző felszíne alá, ahol aztán elmozdulás nélkül díszíti viselője látószervét.

Bár ez az eljárás számos orvos szerint teljesen biztonságos, egyes szakemberek óva intenek mindenkit a szempiercing viselésétől, mondván, elég egy rossz mozdulat és az ékszer akár veszélyes mélységekbe is fúródhat a szemgolyóban.

Sötét szem alatti karikák

Ki akar úgy kinézni, mint aki napok óta nem aludt, ráadásul még tápanyaghiánnyal is küzd? A közösségi oldalak tanúsága szerint a Z generáció tagjai közül meglepően sokan. A trendnek hódoló fiatalok leggyakrabban a TikTokon mutatják be sminktippjeiket, melyek általában abból állnak, hogy különböző színű szemhéjpúderekkel mímelik a fáradtságot az alsó szemhéjuk környékén.

Tehát ha már mindent megtettél, hogy leszámolj a sötét szem alatti karikákkal, de nem jártál sikerrel, van egy jó hírünk: a fiatalok között szupertrendinek számítasz.

@n0tx0wieb0wie

how i do my eyebags

♬ original sound - Tik Toker

Fülsmink

A fület, mint erogén zónát az emberiség mindig előszeretettel hangsúlyozta, általában ékszerekkel, illetve különböző testmódosító eljárásokkal, például fülcimpanyújtással. A fülsmink azonban nem volt elterjedt a fejlett világban, egészen a 2010-es évekig. Megannyi design, szín és textúra jellemzi a fülek modern dekorációját, mely a mai napig hódít a divatvilágban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.