Szombaton került megrendezésre a Miss Universe szépségverseny idei döntője, amelynek végén az amerikai induló, R'Bonney Gabriel fejére került fel a korona.

Az idei New Orleans-ban tartott világversenyen összesen 84 nő versenyzett a koronáért. Végül az amerikai induló, R'Bonney Gabriel fejére került fel a korona. Az első filippínó származású Miss USA udvarhölgyei a venezuelai Amanda Dudamel és a Dominikai Köztársaságot képviselő Andreína Martínez lettek.

Kiderült, hogy a 28 éves Gabrielnek ez volt az utolsó esélye indulni a versenyen, ugyanis jelenleg idősebb nők nem jelentkezhetnek. Miss Universe 2023 a civil életben modellkedéssel, divattervezéssel és varrásoktatással foglalkozik - írja a CNN.

Lezajlott az idei Miss Universe! Ő lett a világ legszebb nőjeForrás: AFP/Timothy A. Clary

"Embercsempészetet és családon belüli erőszakot túlélt nőknek tartok varrásórákat. Nagyon fontosnak tartom, hogy tegyünk másokért, a közösségünkért, és arra használjuk a tehetségünket, hogy változást érjünk el. Mindannyiunkban van valami különleges, és amikor elültetjük ennek a magját másokban, azzal alakítjuk őket, ami változáshoz vezet"

– nyilatkozta az egyik fordulóban Gabriel.