Priscilla Presley évekkel lánya tragikus halála előtt megpróbálta rávenni a bajba jutott Lisa Marie-t egy drogkezelési programra, melyet a Szcientológia Egyház szervezett.

Források szerint 2019-ben Priscilla, aki már régóta szcientológus, könyörgött az egyházi vezetőknek, hogy fogadják be lányát a Narconon nevű drogkezelési programjukba.

Lisa Marie PresleyForrás: Getty Images via AFP/2015 Getty Images/Frazer Harrison

Priscilla régóta tagja a gyülekezetnek és Lisa Marie is a szcientológiában nőtt fel, de állítólag felnőttként otthagyta. Lánya, Riley Keough ugyan nem beszélt erről nyilvánosan, de bennfentesek úgy gondolják, hogy Elvis lánya az egyház tagja volt.

„Lisa Marie ismét drogozott, és senki sem tudott rá hatni. Priscilla látta, milyen rosszul állnak a dolgok, és megtette, amit mindig is, hogy megmentse a lányát – a Szcientológiai Egyházhoz fordult segítségért."

Priscilla képviselője tagadta az állításokat. 

Korábban Lisa Marie elismerte, hogy a volt férjével, Michael Lockwooddal folytatott válópere idején drogproblémákkal küzdött. Azt mondta, hogy „súlyos kábítószer-használati problémája volt, ami 2012 körül kezdődött". A bíróságon kiderült, hogy 2015 októbere és 2016 júniusa között a nemrég elhunyt Lisa Marie„jelentős mennyiségű kábítószert fogyasztott és szinte folyamatosan ágyban feküdt". Azt is elárulta, hogy visszaél a vényköteles tablettákkal, és végül azok hatásainak ellensúlyozására kokainozni kezdett - írja a RadarOnline.