Ingyenjegyeket osztanak III. Károly koronázására

Forrás: AFP/Niall Carson -
koncert koronázás III. Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már csak néhány rövid hónapot kell várnunk III. Károly koronázására, mely izgalmasabbnak ígérkezik, mint az eddig megrendezett szertartások.

A május 6-8. között megrendezésre kerülő ünnepségsorozatot, melyet a BBC élőben közvetít, az egész világ feszült figyelemmel kíséri majd.

A király és a királyné koronázása egy nagyjából egyórás ceremónia keretében zajlik le a Westminster Apátságban, ahol 2000 vendég lesz jelen. A mostanit egy sokkal szerényebb ünnepségnek szánják, mint amilyen a néhai Erzsébet királynőé volt, amely három órán át tartott, és 8000 vendég tette tiszteletét.

III. Károly és Kamilla Forrás: AFP/Niall Carson

Mihelyt lezajlott a ceremónia, a királyi család tagjai csatlakoznak az uralkodópároshoz. Ezután a koronázási körmenet visszatér a Buckingham-palotába, ahol família a hagyományt követve megjelenik az erkélyen, hogy üdvözölje a népet.

Május 7-én a windsori kastély biztosít helyszínt egy koronázási koncertnek, amelyen világhírű előadók lépnek fel. A szerencsés vendégek ingyen jutnak majd páros jegyekhez, amelyeket országos szavazást követően osztanak ki. A koncerten a királyi pár jótékonysági szervezeteinek önkéntesei is részt vesznek – írja a Glamour.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.