Imádod a tésztaételeket? Akkor ne kövesd el ezeket a gyakori hibákat!

Forrás: stockcreations/shutterstock.com -
tésztaétel gasztronómia tészta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha betartod Roberta d'Elia, a Pasta Evangelists nevű londoni étterem séfjének tuti tippjeit, még jobban élvezheted majd kedvenc olaszos fogásaidat.

Az olasz származású séf elmondta, hogy hazájában kb. 250-300 különböző tésztaforma létezik, s mindnek megvan a maga rendeltetése. Például az olaszok nem rajonganak a bolognai spagettiért, s ha tehetik, inkább a sajttal készült tagliatelle alla bolognesét választják.

Forrás: stockcreations/shutterstock.com

A szakember elárulta, hogy ez a preferencia a helység tiszteletéből fakad, mert a bolognai szósz értelemszerűen Bolognából származik, ott pedig a vastagabb, lapos tésztaformával eszik ezt a ragut. Azt is hozzátette, hogy csavart tagliatellét érdemes használni, mert az jobban felveszi a szószokat, mint a hengeres alakú, vékony spagettitészta.

D'Elia szerint a carbonarát a legjobb spagettivel vagy bucatinivel fogyasztani, ami valójában a makaróni olasz neve. Az alternatíva lehet a rigatoni, amely egy rövidre vágott tésztafajta, de nagyobb lyukakkal, mint a makaróni. A séf azt is hozzátette, hogy a bolognai szószhoz nem szabad gombát vagy marhaalaplevet adni – írja a 24.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.