Halasztást kért, ezért nem vonult börtönbe szerdán Galambos Lajos

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Galambos Lajos szabadságvesztés életveszély börtön közvetlen életveszély Lagzi Lajcsi halasztás bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Halasztást kért, ezért a bíróság döntéséig nem kell börtönbe vonulnia Lagzi Lajcsinak, akit decemberben három év hat hónap szabadságvesztésre ítéltek.

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye alapján Galambos Lajosnak a másodfokú, jogerős ítélet alapján szerdán kellett volna jelentkeznie büntetése letöltésére.
Ám Lajcsi védőjén keresztül január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért.

Galambos Lajos - Lagzi Ljacsi tárgyalása a Budaörsi Járásbíróságon 2017 június 7-én. A fotón szereplők hozzájárultak a közléshez Fotó: Szabó Gábor - Origo

A tájékoztatás szerint a halasztási kérelem elbírálás alatt van, de mivel a döntés a szerdai bevonulási határidőig nem történt meg, a bíróság intézkedett a végrehajtás megkezdésének függőben tartására. Ezért nem kellett a zenésznek a börtönbüntetését megkezdenie.

A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság december 7-én jogerősen három év hat hónap szabadságvesztésre, és négy év közügyektől eltiltásra ítélte Galambos Lajost, akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak - írja az MTI.

Galambos Lajos ügyvédje a Blikknek azt nyilatkozta, hogy azért kérték az egy év halasztást, mert úgy gondolják, hogy Lajcsi közvetlen életveszélyben van. Arról pedig, hogy mennyi idővel halasztják el a szabadságvesztés megkezdését, a bíróság dönt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.