Hároméves katonai kiképzést kap a spanyol hercegnő: így készítik fel jövőbeli államfői szerepére

Forrás: Borja Puig de la Bellacasa/www.fotobpb.com/Borja Puig De La Bellacasa/. -
VI. Fülöp király katonai kiképzés spanyol király katonai szolgálat katonaság Leonóra infánsnő államfő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A spanyol királyi család sajtóközleményben jelentette be, hogy a jövőbeli államfő, Leonóra infánsnő három éves katonai kiképzésen vesz részt.

A 17 éves Leonóra, Asztúria hercegnője idén augusztusban kezdi meg a katonai kiképzést. A sajtóközlemény szerint ez készíti majd fel jövőbeli államfői szerepére, ugyanis ő a Spanyol Királyság trónörököse -írja a People cikke alapján a 24.

Leonóra augusztustól kezdve három évig fog a hadseregnél szolgálni, miután befejezte tanulmányait a walesi iskolában. Leonóra a 2014 óta uralkodó VI. Fülöp idősebb lánya, apja lemondása vagy halála esetén követi majd őt a trónon.

A kiképzésre azért van szükség, mert ezzel együtt ő lesz a spanyol fegyveres erők legfelsőbb parancsnoka.

VI. Fülöp spanyol király, felesége Letizia Ortiz, Asztúria hercegnéje, és két lányuk, Leonóra és Zsófia. Forrás: Borja Puig de la Bellacasa/www.fotobpb.com/Borja Puig De La Bellacasa/.

A hírek szerint először egy katonai akadémián sajátítja el a szárazföldi hadviselés tudnivalóit, majd a légierőnél oktatják, végül pedig a haditengerészetnél fejezi be tanulmányait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.