Már nem a labrador a legnépszerűbb kutyafajta

Forrás: 123rf.com -
labrador francia bulldog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már nem a labrador retriever, hanem a francia bulldog a legnépszerűbb kutyafajta az Egyesült Államokban.

Harmincegy éven át volt a labrador retriever az amerikaiak legkedveltebb kutyája, a francia bulldog, vagyis a Frenchie, ahogyan az 1884-ben alapított Amerikai Kennel Club (AKC) nevezi, először nyerte el a rangos címet - írta szerdai közleményében a szervezet.

Már nem a labrador a legnépszerűbb kutyafajta Forrás: 123rf.com


A friss, 2022-es lista második helyén a labrador retriever, a harmadikon a golden retriever végzett.
A francia bulldognak, amely 2012-ben még a 14. helyen állt, "az évek során meredeken nőtt a népszerűsége, és jó okkal: a Frenchie-k játékosak, több feladatra is alkalmasak, hűségesek és társaságkedvelők" - mondta Gina DiNardo, az egyesült államokbeli fajtatiszta kutyák védelmére alakult szervezet vezetője.

Rendkívül népszerű a francia bulldog Forrás: Pixabay.com


Az éves népszerűségi listát az AKC a különböző fajtákhoz tartozó, regisztrált kutyák alapján állítja össze. Tíz év alatt a bejegyezett francia bulldogok száma ezer százalékkal nőtt.
A francia bulldog az amerikai sztárok kedvence, azonban a bűnözőké is, akik sok ezer dollárért adják tovább a kistermetű fajta egyedeit a feketepiacon. New Yorktól Los Angelesig, Miamitól Chicagóig nő az ellopott francia bulldogok száma. Lady Gaga amerikai énekesnő két bulldogja, Koji és Gustav elrablása feltehetően tovább növelte a fajta népszerűségét. Egy húszéves férfit, aki erőszakkal vette el a sztár alkalmazottjától a két kutyát, decemberben Los Angelesben 21 év börtönre ítéltek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.