17 órán át kellett folyamatosan játszania egy kisfiúnak a telefonján, mert az apja erre kényszerítette őt

Forrás: Phanie/VOISIN/PHANIE/Voisin -
büntetés videójáték okostelefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kínai Sencsenben élő apa éjjel 1:30-kor kapta maratoni videójátékozáson 11 éves fiát, holott a gyereknek már aludnia kellett volna, ezért nem mindennapi büntetést eszelt ki a számára.

A helyi média szerint az apa, Huang úgy döntött, hogy nem veszi el fia telefonját, hanem hagyja őt játszani, ameddig csak akar, mindössze egy feltétellel – nem aludhat.

Huang módszerét egy videóban osztotta meg a kínai Douyin közösségi médiaplatformon: kitervelte, hogy 24 órán át játszatja fiát, hogy rámutasson, mennyire káros az egészségre, ha az alvás helyett a játékra összpontosít.

Illusztráció Forrás: Phanie/VOISIN/PHANIE/Voisin

Miután fia elfogadta a feltételeket, Huang felhívta a gyermek iskoláját, hogy közölje, nem megy be aznap, majd hagyta őt tovább játszani. Reggel 7:30-kor a fiú még mindig kitartott és élvezte a videójátékot, ám 12 óra játék után elaludt.

Huang azonnal felébresztette fiát, és azt mondta neki, hogy folytassa a játékot. A fiatal még néhány órát bírt, mígnem állítólag 18:30-kor könyörögve kérte apja bocsánatát – 17 órával azután, hogy először szabályszegésen kapták.

A fiú még egy levelet is írt a számítógépén, amelyben elnézést kért amiatt, hogy takarodó után játszott, és megígérte, hogy többé nem tesz ilyet.

Bár szokatlan módszere sikeres volt, Huang előrebocsátotta, hogy soha nem ajánlaná ezt a büntetést más szülőknek, akiknek problémájuk lehet a gyerekek képernyőidejének kezelésével. Egy videóban azt is elmondta, hogy kisfia többnyire jól tanul, engedelmes, fitt és gyakran kíséri el édesapját szabadtéri programokra – írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.