Ezzel a 4 szokással a te konyhád is mindig tiszta lesz

Forrás: Shutterstock -
higiénia mosogatás szokás tisztaság takarítás konyhapult konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takarítani senki nem szeret, de a tisztaság érdekében muszáj. Nem is lenne ezzel semmi gond, ha aztán a rend meg is maradna. Ám a fenntartás sokszor nehézkes...volt eddig. 

A konyhában nemcsak esztétikai kérdés a tisztaság, a higiénia ebben a helyiségben különösen fontos. Mutatunk 4 olyan szokást, melyet, ha sikerül beépítened az életedbe, akkor a te konyhád is éjjel-nappal ragyogni fog.

Tiszta és higiénikus konyhában a munka is sokkal élvezetesebb Forrás: Shutterstock

1. Ne főzés után, hanem már közben is folyamatosan takaríts magad után

A legrosszabb része a főzésnek a romeltakarítás. Ezt úgy úszhatod meg, ha már menet közben is folyamatosan mosogatsz, pakolod a mosogatógépet, törlöd a pultot, kidobod a szemetet. Így sok aprósággal megúszhatsz egy étkezés utáni "nagytakarítást".

2. Rendezett konyhapult

Sokunknak vannak felesleges konyhai eszközök, gépek a konyhapultján, pedig sokkal szebben mutat és a rend hatását kelti, ha csak a naponta használt tárgyakat tartod kint, minden mást elpakolsz a szekrényekbe, fiókokba. A munka is könnyebb, ha nem kell folyton kerülgetned a kenyérpirítót és a húsdarálót.

Ne hagyd, hogy megteljen a mosogató Forrás: Shutterstock

3. Üres mosogató

Ha folyton csak bedobálod a mosogatóba a koszos edényeket, evőeszközöket és társaikat, hamar egy halom lesz belőlük, aminél rosszabb látvány kevés van. Nem beszélve arról, hogy a rászáradt ételmaradékot levakarni sokkal nehezebb, mint frissen elmosogatni a használt eszközöket. Másik megoldás, ha a leöblített lábasokat, tányérokat stb. a mosogatógépbe pakolod, aztán, ha megtelt, elindítod a mosogatást. A koszos tányérok pedig addig sem rontják a konyhai összképet.

4. Minden konyhai tevékenységet kövessen egy gyors takarítás

Reggelikészítés, ebédfőzés, vacsora után egy gyors mosogatás, pulttörlés, és mindjárt jobb érzéssel kezded el a következő etapot, nem beszélve arról, hogy rengeteg időt spórolsz meg, ha tiszta konyhában kezded el az ételkészítést.

Forrás: 123rf.com

+1. Együtt minden könnyebb, gyorsabb és élvezetesebb, még a mosogatás is. Ha a párodat is bevonod, a konyha takarítása sem lesz akkora teher.

További tippekért látogass el a Lakáskultúra oldalára, ahol nemcsak a konyhád, de a lakás többi helyiségével kapcsolatban is remek ötleteket kaphatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.