Johnny Depp 850 hektáros brit birtokán piheni ki botrányos rágalmazási ügyét

Forrás: AFP/Copyright The Associated Press All rights Reserved 2022/Kevin Lamarque -
pihenés Downton Abbey birtok Johnny Depp Nagy-Britannia rágalmazási per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 13 millió font értékű ingatlanban 12 hálószoba, nyolc fürdőszoba található, a fallal körülvett kert mellett egy tehenészet is tartozik a Downton Abbey-stílusú angliai kastélyhoz, ahol a sztár saját állítása szerint a legszívesebben tartózkodik.

Miután a hollywoodi színész tavaly nagy nyilvánosságot kapott a volt felesége, Amber Heard elleni rágalmazási per miatt, a délnyugat-angliai Somersetbe költözött. Az 59 éves Depp 2014-ben 13 millió fontért vásárolta meg a Downton Abbey-hez hasonló birtokot, melynek 19. századi stílusú, Somerset Mansionnak elnevezett kastélyában 12 hálószoba és 8 fürdőszoba van.

Johnny Depp Forrás: AFP/Copyright The Associated Press All rights Reserved 2022/Kevin Lamarque

A Karib-tenger kalózai sztárja a Somerset Life magazin 2023. áprilisi számának adott interjújában mesélt újdonsült introvertált életmódjáról. Az interjúhoz egy fotósorozat is készült a 850 hektáros területen.

„Imádom a karakteres helyeket" – mondta Depp a magazinnak, hozztéve: „Vannak házaim különböző helyeken, melyek nemcsak azért az enyémek, hogy elmondhassam, hogy a tulajdonomban vannak, hanem azért, mert egy kicsit mindegyik különleges."

Johnny Depp a délnyugat-angliai Somersetbe költözött Forrás: NIsyndication/ Norhfoto/(C) HU, RO, BG, SCG, UA, RU, SK/ Northfoto/Marc Giidings

Depp hozzátette, hogy bemehet a boltokba anélkül, hogy olyan emberek vennék körül, akik szelfiket akarnak készíteni, amit egy bizonyos pontig ugyan nem bán, de néha már sok neki.

„A britek hűvösek és úgy üdvözölnek, mintha szomszéd lennél – anélkül, hogy túlzásba esnének" – mondta. „Szeretek eljárni otthonról, emberekkel találkozni, de nem vagyok az a nagyon extrovertált ember, akinek hisznek. Valójában elég félénk vagyok. Ez az egyik nagyszerű dolog Nagy-Britanniában, és különösen Somersetben. Egyedül lehetek – és ez szép" - írja az Independent a magazinra hivatkozva.

Johnny Depp 2014-ben 13 millió fontért vásárolta a birtokot Forrás: NIsyndication/ Norhfoto/(C) HU, RO, BG, SCG, UA, RU, SK/ Northfoto/Marc Giidings

Depp korábban 50 millió dollárra perelte volt feleségét annak a Washington Postban írt 2018-as cikke miatt, amelyben arra utalt, hogy családon belüli bántalmazás áldozata lett. Bár nem nevezte meg Deppet, a világsztár azt állította, hogy az állításai megnehezítették számára, hogy filmszerepeket kapjon. Júniusban az esküdtszék Depp javára döntött, a bírónő 10 millió dollár kártérítést és 5 millió dollár büntető kártérítést ítélt meg neki. Exneje, Amber Heard pedig 2 millió dollár kártérítést kapott, amiért egy vádpontban az esküdtek neki adtak igazat.

Johnny Depp és exneje, Amber Heard Forrás: AFP/Jim Watson

Heard egy hónappal az első ítélet után fellebbezést nyújtott be ügyvédjén keresztül, a bíróság „hibáira" hivatkozva. Az Aquaman sztárja azonban tavaly decemberben úgy döntött, hogy visszavonja a fellebbezést, és megegyezett volt férjével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.