Valójában ezért ment tönkre Károly király és Harry herceg kapcsolata

Forrás: AFP/John Stillwell -
Windsor-ház II. Erzsébet brit királynő Meghan Markle család káromkodás koronázás III. Károly kapcsolat Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Oprah-interjú, a Netflix sorozata és a Tartalék című könyv már csak a hab a tortán. III. Károly király és fia, Harry herceg között a kapcsolat nem ezek miatt romlott meg. Még II. Erzsébet uralkodott, amikor a néhai királynő kedvenc unokája végérvényesen elvágta magát apja előtt. 

Robert Jobson, a királyi család szóvivője új, Királyunk című könyvében azt állítja, hogy egy Harry herceg és Károly között lezajlott telefonbeszélgetés okozta apa és fia kapcsolatában a törést.

Harry és Meghan Markle Kaliforniába költözése után a fiatalabbik herceg rendszeresen hívta telefonon nagymamamáját, a néhai uralkodót, hogy pénzt kérjen családjától. Amikor II. Erzsébet számára már kezdtek meglehtősen kínossá válni az őt amúgy is fárasztó telefonbeszélgetések, megkérte Harryt, hogy az apjával, Károllyal beszélje meg a pénzügyi kérdéseket.

Balról - Harry, Károly és Vilmos Forrás: AFP/John Stillwell

Harry ezt meg is tette, de amikor nem úgy alakultak a dolgok, ahogy várta vagy szerette volna, trágár szavakkal illette apját, aki ekkor letette a telefont és úgy döntött, nem fogadja többé a hívásait.

"Amikor a királynő megkérdezte Károlyt, hogy miért nem engedett, azt mondta neki, hogy ő nem bank." – írja Jobson.

A könyvben a szóvivő azt állítja, hogy a királynőt amúgy is fárasztotta Harry és Meghan folyamatos, a családot érintő kritikája: úgy gondolta, hogy unokája józan ítélőképességét elhomályosítják a felesége iránti érzelmei - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.