Rékasi Károly a mentősök szerint a klinikai halál állapotából visszatérve folyékonyan beszélt latinul

Fotó: Szabó Gábor/Origo -
motorbaleset klinikai halál mentők baleset latin nyelvtudás Pikali Gerda Rékasi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rékasi Károlyt 2015-ben érte motorbaleset, amikor egy szabálytalanul kanyarodó autós elütötte őt. A klinikai halál állapotába került, ahonnan visszatérve meglepő dolgot tapasztaltak nála a mentősök. 

Rékasi Károly Peller Mariann vendégeként, az Utazás a lelked körül című műsorban beszélt arról, hogy mi történt vele 2015. június 30-án, amikor a motorbalesete során a klinikai halál állapotából visszatért.

Rékasi Károly Fotó: Szabó Gábor/Origo

"Fölélesztettek, és azt mondták - Gerdámnak mesélték el -, hogy amikor visszatértek az életfunkcióim, én folyamatosan beszéltem latinul. Ez az életemnek az egyik jelentős hiátusa: soha semmilyen módon nem tudtam megtanulni idegen nyelvet. Latinul meg aztán pláne nem, hiszen ez egy nem létező nyelv manapság. A mentőorvos azt mondta, összefüggően, értelmesen beszéltem latinul. Ha az embernek csak egyetlenegy élete van, és én pedig nyilvánvalóan nem tudtam megtanulni 60 éves koromra egyetlen idegen nyelvet sem, akkor ez honnan jött? És akkor döntse el mindenki, hogy akkor egyszer vagyunk itt a földgolyóbison ebben a formában, vagy akár többször is előfordultunk" - mesélte el a színész, hozzátéve, hogy ő utóbbi mellett tette le a voksát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.