Ezeket jó, ha tudod, mielőtt belevágsz a szemöldöktetoválásba

Forrás: Shutterstock/Puhhha -
sminktetoválás szemöldök szépségápolás tippek-tanácsok magazin szemöldöktetoválás
A különféle kozmetikai tetoválások még mindig nagyon népszerűek, és nincs is mit csodálkozni ezen, hiszen például egy ízlésesen kitetovált szemöldök harmonikusabbá, szebbé varázsolhatja az arcot.

Az utóbbi években szinte alapkövetelménnyé vált, hogy szép, íves, gondozott legyen minden nő szemöldöke, ám csak keveseknek adatik meg, hogy természetes módon dús, egységes és formás szemöldökkel büszkélkedhessenek. Akik pedig vékonyka, hiányos vagy nem annyira szabályos szemöldökkel rendelkeznek, azoknak marad a hosszas reggeli készülődés, amelyben a főszerepet a különféle szemöldökzselék, -ceruzák, -porok és -fixálók kapják. Na meg az idő, mert csinos szemöldököt rajzolni se nem egyszerű, se nem gyors művelet. Pedig mennyivel jobb lenne, ha a reggeli sminkeléskor ezt a lépést gálánsan kihagyhatnánk... Ki is hagyhatjuk, amennyiben kitetováltatjuk a szemöldökünket!

Alapkövetelménnyé vált, hogy szép, íves, gondozott legyen minden nő szemöldöke Forrás: Shutterstock/Puhhha

Mit érdemes tudni a szemöldöktetoválásról?

A szemöldöktetoválás egy olyan kozmetikai eljárás, amely során a szemöldök bőrének legfelső rétegébe - azaz a hámrétegbe - speciális pigmenteket juttat a szakember egy steril tű segítségével, így korrigálva a szemöldök formáját, vastagságát és tömörségét.

A szemöldöktetoválás egy tartós megoldás, amely nagyjából 2 évig jól látható – bár valakinél sosem kopik ki teljesen -, ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy valóban akarjuk-e, illetve fontos, hogy elég időt és energiát szánjunk arra, hogy kiválasszuk a számunkra ideális szakembert.

Mielőtt tű alá fekszünk mindenképpen nézzünk utána a számunkra szimpatikus tetováló korábbi munkáinak (weboldalon, Facebookon, Instagramon) és beszéljük át vele a tervezett szemöldök formáját, vastagságát és színét, hogy biztosan ne legyen félreértés. Ahhoz is ragaszkodjunk, hogy a beavatkozás előtt a szakember rajzolja fel a tervezett formát a bőrre ceruzával vagy más ideiglenes eszközzel, így élőben is láthatjuk, hogy milyen lesz a végeredmény. Ha pedig nem tetszik a „mintaszemöldök", akkor mindenképpen jelezzük, milyen változtatásokat szeretnénk vagy keressünk más szakembert!

Milyen szemöldöktetoválási eljárások léteznek?

A szemöldöktetoválásnak ma már számos formája és technikája léteznek, így a választás nem egyszerű. Az, hogy kinek melyik tetszik a legjobban, és mit tud magán elképzelni, teljesen szubjektív és az egyéni igényektől függ, ám mielőtt letennénk a voksunkat bármelyik típus mellett, érdemes megnézni, melyik milyen, és körültekintően mérlegelni a végső választás előtt.

A legelterjedtebb szemöldöktetoválás-típusok:

Hagyományos: a szemöldök teljes hosszát és vastagságát tetoválja ki a szakember, így erősítve meg a halvány, kikopott vagy hiányos szemöldököt. Ez a technika ma már csak elvétve látható, mivel az utóbbi években számos új, sokkal természetesebb hatású tetoválási formát fejlesztettek ki a szépségiparban.

Microblading: a szakember apró, finom vonalakat tetovál a szemöldök alá, amelyek követik a természetes szőrszálak növekedési irányát, formáját és vastagságát. Ezzel a módszerrel lehetőség van arra, hogy a tetoválás természetesebb legyen, és úgy nézzen ki, mintha valóban a saját szemöldökünk lenne.

Púderes: ezzel a technikával sminkelt hatású lesz a szemöldök, tehát olyan, mintha átmentünk volna rajta egy kis szemöldökpúderrel, ezért ez a technika azoknak lehet jó választás, akik jelentősen módosítani szeretnék a saját szemöldökük formáját és nem ragaszkodnak a természetes hatáshoz.

Hibrid: az előző két technika ötvözése, azaz a szálas és a púderes jegyek egyaránt megtalálhatóak benne - a szemöldök eleje általában szálazott, majd fokozatosan satírozottá válik.

Ombre: a szakember úgy viszi be a festéket a hámrétegbe, hogy a szemöldök eleje halványabb színt kap, ám a vége felé fokozatosan sötétedik, a végeredmény pedig egy átmenetes, sminkelt hatás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.