33 napot töltött vízben egy okostelefon, és még mindig működik

víz vízálló okostelefon iPhone
Zach Siggelkow a hawaii nyaralásán, kajakozás közben hagyta el okostelefonját. Az iPhone már 33 napja volt vízben, amikor egy idegen megtalálta és visszaadta tulajdonosának.

A 27 éves Zach nagyon meglepődött, amikor egy idegen férfi azzal kereste fel, hogy megtalálta az óceán fenekén fekvő telefonját, ami ráadásul működik is. A becsületes megtaláló dr. Karl Brookins halszakértő volt, aki búvárkodás közben találta meg a készüléket. Ő sem hitt abban, hogy az iPhone még működik, már belepte a homok és az alga, de úgy döntött tesz egy próbát.
A telefont egy rizzsel és sóval töltött zacskóba tette, majd egy hét után feltölötte és megpróbálta bekapcsolni. Nagy meglepetésére sikerült! A biztonsági kódot is fel tudta oldani, így találta meg Zach elérhetőségeit - írja a Unilad.

Az Apple szerint az iPhone 14 - amilyen a szóban forgó készülés is - 30 percig bírja 6 méternél mélyebb vízben. Zach telefonja ehhez képest 33 napig feküdt az óceán fenekén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.