Harmincegy éves lett minden idők legidősebb kutyája

Forrás: Shutterstock -
életkor kutya legidősebb
Betöltötte be 31. évét a világ legidősebb kutyája, a Bobi névre hallgató fajtiszta alentejo masztiff a Guinness-világrekordok közleménye szerint.

A kutya gazdája, a portugál Lionel Costa elmondta: Bobi a korához képest jó egészségnek örvend, bár ma már nehezen jár, és látása is megromlott. Életkorát a portugál kormány háziállatokról vezetett adatbázisa hitelesítette, amelyet az állatorvosok országos szövetsége kezel.

Costa elmondta, a "nyugodt, békés környezet" lehet kutyája hosszú életének titka, és persze a génjei, Bobi anyja ugyanis 18 évet élt. Noha egész életében szabadon kószált a Costa-házat körülvevő erdőkben, idős korában már inkább otthon, az udvaron tölti az idejét, nagyrészt alvással.

Harmincegy éves lett minden idők legidősebb kutyája Forrás: Shutterstock

Bobi születésnapját egy "nagyon hagyományos", legalább százfős portugál ünnepség keretében tartották meg szombaton, a Costa család Conqueiros faluban lévő otthonában, ahol Bobi egész életét töltötte - közölte a kutyatulajdonos.

Bobi születésekor a jelenleg 38 éves Costa csupán nyolc éves volt, így számára a kutya a múlt élő emléke. "Ha ránézek, mintha azokra az emberekre emlékeznék, akik a családunk részei voltak, de sajnos már nincsenek velünk" - mondta Costa a Guinnessnek.

Bobinak sok évtizedes rekordot sikerült megdöntenie: az előző korrekorder kutya az ausztrál Bluey volt, amely 1939-ben 29 évesen és 5 hónaposan pusztult el.

A Guinness tavaly januárban még egy másik kutyát, a 23 éves Spike nevű csivavát ismert el a legidősebb élő kutyaként, ám a rekordot két héttel később felülvizsgálták, és Bobi kapta meg a legidősebb élő kutya címét is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.