Sürgős figyelmeztetést adott ki a Meta: Facebook-felhasználók milliói vannak veszélyben

Forrás: Search Engine Journal -
ChatGPT Open AI Facebook Meta hekkertámadás rosszindulatú program
A Meta azután adta ki a figyelmeztetést, hogy biztonsági csapata olyan rosszindulatú szoftvereket talált, amelyek hozzáférést biztosíthatnak a hackereknek a felhasználók személyes eszközeihez.

A szoftver ChatGPT-alapú eszközöket kínált a Facebook-felhasználók számára, de rejtve tartalmazott olyan rosszindulatú programokat, amelyek célja, hogy a hackerek számára teljes hozzáférést biztosítsanak a kütyükhöz.

ChatGPT Forrás: Search Engine Journal

Guy Rosen, a Meta információbiztonsági igazgatója a helyzetet a kriptovaluta-csalások megugrásához hasonlította.

A Meta közölte, hogy március óta több mint 1000 rosszindulatú webcím megosztását blokkolta, amelyek nyilvánvalóan a ChatGPT-hez és az eszközökhöz kapcsolódnak. A cég „megvizsgálta a rosszindulatú programokat, és lépéseket tett az ellen, hogy kihasználhassák az emberek OpenAI ChatGPT-je iránti érdeklődését, amire apellálva rávegyék őket arra, hogy mesterséges intelligencia funkciót kijátszó rosszindulatú programokat telepítsenek" - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.