Fél év után talált újra egymásra kutya és gazdája

Forrás: Viharsarki Állatőrség Alapítvány -
betegség menhely kutya társ legjobb barát Viharsarki Állatőrség Alapítvány
8 évig sülve-főve együtt voltak, a férfi még verseket is írt kis kedvencének, ám egy betegség szétválaszotta őket: Péter kórházba, kutyája, Dönci menhelyre került. 

Bakonyi Péter a Viharsarki Állatőrség Alapítvány tagjaként, egy rosszindulatú szomszéd riasztása során, Mezőhegyesen szeretett bele a kiskutyába, akit egy kedves asszony dajkált az ölében, amikor odaértek a helyszínre. Szabálytalanságot, rossz bánásmódot nem, de élete társát megtalálta Dönci személyében.

Hazavitte a kis ebet Orosházára, ahol 8 évig minden napjukat együtt töltötték, ám a cukorbetegségéből adódó szövődményként Péter csonthártyagyulladást kapott, aminek következtében először a lábujjait, majd a lábát kellett levágni. Ezért állatvédőktől kért segítséget, akik a kutyát menhelyre vitték, gazdája pedig kórházba került.

Bakonyi Péter és Dönci nevű kutyája Forrás: Viharsarki Állatőrség Alapítvány

"Összesen majdnem fél évet volt szegénykém a menhelyen. Eközben én gyógyulgattam és megismertem egy hölgyet, akivel Kalocsán össze is költöztünk. Ő nagyon megörült Döncinek, nagyon szereti őt, így ismét magunkhoz tudtuk venni. A találkozást nem tudom szavakkal leírni, nagyon megható volt... Mi egyek vagyunk, én nem vagyok nélküle, ő nincs nélkülem" - mesélte el a Borsnak a megható történetet a férfi, aki korábban verseket is írt kutyájához, aki mindennél fontosabb neki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.