Meredek átstartolást hajtott végre a Wizzair pilótája a világ egyik legveszélyesebb repülőterén

pilóta átstartolás Madeira Wizzair Cristiano Ronaldo Nemzetközi Repülőtér repülőtér extrém repülőterek
Köztudott, hogy nem könnyű a landolás Madeirán, a Cristiano Ronaldo Nemzetközi Repülőtéren. Ahogy korábban írtunk róla, ebből a szempontból ez a világ 2. legveszélyesebb repülőtere. A Wizzair Budapestről indult járatának pilótája is megtapasztalta ezt, amikor igencsak meredek átstartolást hajtott végre, hogy aztán második nekifutásra letegye a gépet.

Meredek átstartolásnak lehettek tanúi, akik látták a Wizzair Budapestről indult járatának landolását Madeirán, a Cristiano Ronaldo Nemzetközi Repülőtéren.

Az ijesztő mutatvány valójában nem ritka arrafelé, mivel a reptér fent van a legextrémebb vagy legveszélyesebb repülőterek listáján. Ennek egyik oka: a megközelítés úgy lehetséges, hogy a pályával párhuzamosan kell repülni a tenger felett, és csak az utolsó pillanatban szabad ráfordulni magára a leszállópályára, ami a pilótának (és a gépnek) egy 180 fokos fordulatot jelent.

De nem csak emiatt repülhet kizárólag olyan személyzet Madeirára, amelynek tagjai a portugál légügyi hatóság jelenlétében külön vizsgát tettek és speciális engedéllyel rendelkeznek. Ha érdekel, mitől olyan különleges és veszélyes ez a portugál futballsztárról elnevezett repülőtér, olvasd el ezt a cikkünket.

Ha pedig csak megnéznéd, hogy sikerült az átstartolás az Airbus 321-es pilótájának, íme a videó:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.