"Sajnálom" - ezt üzente egy cetlin a betörő, aki már másodszor tört be áldozatához

Forrás: Shutterstock -
lelkiismeret-furdalás lelkiismeret betörő cetli
 Lelkiismeretfurdalása lehetett annak a betörőnek, aki kétszer egymás után ugyanahhoz a férfihez tört be.

Egy brit férfi az áldozata a "lelkiismeretes" betörőnek, Simon Tolleynak, aki amikor észlelte, hogy másodszor is ugyanazt az embert rabolta ki, üzenetet hagyott neki: "Sajnálom".

Ám mielőtt megsajnálnák a tolvajt, jó, ha tudjuk, hogy annyira azért nem firdalta a lekiismeret, hogy ne vigye el a költözés előtt álló tulajdonos tévéjét, biciklijét és a pénztárcáját a bankkártyájával együtt. Ráadásul a kerékpárt áldozata szomszédjának akarta eladni.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A sértett értesítést kapott a telefonjára, hogy bankkártyáját egy körülbelül 5000 forint értékű tranzakcióhoz használták, majd egy másikat egy függőben lévő 54 ezer forint értékű tranzakcióról.

Néhány Facebook-keresés után az áldozat közvetlenül kapcsolatba tudott lépni Tolleyval, aki elismerte a kártya használatát, és felajánlotta, hogy kifizeti azt, amit elköltött.

A bíróságon bűnösnek vallotta magát két betörés és csalás vádjában.

A férfit 15 hónap börtönbüntetésre ítélték, két évre felfüggesztve - írja a brit Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.