Így pakolj be helytakarékosan a bőröndbe

bőrönd utazás életmód nyaralás
Sokaknak ismerős lehet az érzés, amikor már a fél család térdel a bőrönd tetején, de akárhogy erőltetjük, sehogy sem tudjuk összehúzni a cipzárt. A Fanny magazin abban segít, hogyan csomagoljunk, hogy minden beleférjen az utazótáskába.

Pipáljuk a sorokat

A pakolás mindig a tervezéssel kezdődik, ezért érdemes a tételes listánkat kinyomtatni, és a sorokat pipálva csomagolni, így biztos, hogy semmi fontos nem marad otthon. Figyeljük az időjárásjelentést is, hogy egy esetleges lehűlés se érjen váratlanul minket.

Sok ruha, kevés hely

Több helyet spórolhatunk azzal, ha hagyományos hajtogatós módszer helyett felcsavarjuk a ruháinkat. Fektessük le az ágyra a ruhákat, simítsuk ki a kezünkkel, majd az ujjakat hajtsuk középre. Felülről, szorosan kezdjük el feltekerni úgy, hogy ne gyűrődjenek meg - tanácsolja cikkében a Fanny magazin.

Így nem gyűrődik

A nadrágokat szétterítve tegyük a bőrönd aljára úgy, hogy a száraik kilógnak a táska két oldalán. Ezután jöhetnek az előzőleg feltekert ruhák, felülre pedig az apró, törékeny tárgyak. A pakolás legvégén az egészre terítsük rá a nadrágok szárait.

Forrás: Chutima Chaochaiya/Shutterstock

Tömjük ki a réseket

Fontos, hogy ne pakoljunk túl zsúfoltan, de az is lényeges, hogy ne hagyjunk üres helyeket a bőröndben, mert akkor a ruhák is könnyebben meggyűrődhetnek az utazás során. A szabadon maradt
lyukakat töltsük ki fehérneműkkel, így biztos, hogy minden a helyén marad.

Kerüljön alulra

A nehezebb darabokat, például a cipőket és a neszesszert tegyük a bőrönd aljára, a kerekekhez közel eső részébe, így nem nyomja össze a többi holmit. Igyekezzünk a bőrönd mindkét felébe egyenlően pakolni, hogy álló helyzetben ne dőljön el.

Tömjük ki a belsejét

Rakjuk a cipőket nejlon- vagy vászonzacskóba, és a talpakkal kifelé helyezzük a bőrönd aljára. Ne hagyjunk üres hézagokat, a lábbeliket érdemes megtölteni összetekert zoknikkal, kisebb törékeny tárgyakkal.

Forrás: Thinkstock

Pár napra elegendő

Legjobb, ha a neszesszer tartalmát 100 ml-es tubusokba töltjük át, vagy szerezzünk be minden termékből kisebb, utazási kiszerelésben kapható változatot. Az igazán profik az utazásokra tartogatják a női magazinokból begyűjtött termékmintákat.

Sok helyet foglal

Néhány napra luxus lenne magunkkal vinni egy egész flakon testápolót. Jó megoldás lehet, ha egy régi kontaktlencsetartó tartályába adagoljuk a pár napig elegendő krémet.

Felesleges a doboza

Nem szükséges egy egész elsősegélytáskát magunkkal cipelni, helyette bőven elegendő, ha egy kisebb méretű uzsonnásdobozba vagy nylonzacskóba csomagolunk egy-egy levéllel a tablettákból.

Könnyen kiszóródik

csomagolás bőrönd fehérnemű Forrás: Shutterstock/Kostikova Natalia

Semmiképpen ne a bőrönd tetejére helyezzük a kedvenc pamut, csipkés fehérneműinket, tegyük inkább egy pamutzsákba vagy a bőrönd hálós rekeszébe. Arra is ügyeljünk, hogy a melltartó merevítő része pakolás közben ne törjön meg. A legjobb, ha a kosarába feltekert zoknit teszünk, így megtartja a formáját.

Formás marad

A nyári hőségben kötelező alapdarab a karimás kalap. Ezt is tömjük ki kisebb ruhadarabokkal, és egy mélyedést kialakítva a ruhák között nem lesz bántódása.

Könnyű és vékony

Ha nyaralni megyünk, több garnitúra törölközőre is szükségünk lesz, de a nagyméretű frottír darabok gyakran elfoglalják a fél bőröndöt. Érdemes beruházni néhány gyorsan száradó, vékony változatra, ami kicsire összetekerhető, így kevés helyet foglal el a poggyászban.

Biztonságban utazzon

A gurulós bőröndök legtöbbjében külön párnázott rekesz található a laptophoz, ezt érdemes ide helyezni. Így nemcsak biztonságban lesz az út során, de laptoptartó táskát sem kell cipelnünk.

Kibogozhatatlan kábelek

Nincs annál idegesítőbb, mint amikor összegabalyodnak a kábelek. Ahhoz, hogy ne kelljen percekig bogoznunk, tekerjük rá egy WC papírgurigára, majd egy befőttes gumival szorítsuk rá. Ezzel azt is megakadályozzuk, hogy megtörjön a kábel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.