Harry herceg öngyilkos exéről beszélt a bíróságon

Forrás: MTI/AP/Frank Augstein -
Caroline Flack lehallgatási botrány bíróság bulvárlap Harry herceg
Sussex hercege szerdán megjelent a londoni Royal Courts of Justice legfelsőbb bíróságán, hogy tanúskodjon a brit Mirror Group Newspapers (MGN) ellen. A meghallgatáson beszélt néhai exéről,  Caroline Flackről, aki 2020-ban öngyilkos lett.

Harry herceg azt állítja, hogy a brit bulvárlapok 2004-ben jogtalanul lehallgatták a telefonját, ami miatt paparazzik érkeztek a helyszínére, ahol Flackkel töltöttek egy éjszakát.

„A történetből egyértelműen kiderül, hogy a fotósok ott voltak, mielőtt odaértem. Láttak megérkezni" – mondta a 38 éves Harry a bíróságnak.

London, 2023. június 6. Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia a londoni legfelsőbb bíróságra érkezik. Harry herceg pert indított több, brit bulvárlapokat kiadó vállalat, többek között az Associated Newspapers és az MGN kiadó (Mirror Group Newspapers) ellen a magánélethez való joga megsértése miatt. Forrás: MTI/AP/Frank Augstein

A párnak 2009-ben volt egy rövid kapcsolata, miután közös barátjuk, Caroline Pinkham bemutatta őket egymásnak. Harry ekkor 25 éves volt, és a kapcsolat nem bizonyult hosszúnak, amiért a herceg a bulvársajtót okolja.

„Amint megjelent a történet, ennyi volt. Abba kellett hagynunk a találkozást. Nem voltam többé Caroline Flack, a tévéműsorvezető. Caroline Flack voltam, Harry herceg barátnője" – írta önéletrajti könyvében az X-Faktor egykori műsorvezetője, aki 2020 februárjában, 40 évesen vetett véget az életének.

A cikk, amelyre Harry a bíróságon hivatkozott, és amely egy vacsoraidőpontot írt le a „Love Island" néhai műsorvezetőjével, egyike volt annak a számos információnak, amelyet állítása szerint a brit bulvárlapok etikátlan módszerekkel szereztek meg.

„A bulvárlapok rendszeresen közzétettek rólam igazságfoszlányokkal tarkított, de téves cikkeket, amelyekről most azt gondolom, hogy valószínűleg hangposta-lehallgatásból és/vagy jogellenes információgyűjtésből származtak" – állította Harry keddi vallomásában.

A Tartalék című könyv szerzője, aki azóta visszalépett királyi tisztségeitől, és feleségével, Meghan Markle-lel Kaliforniába költözött, rámutatott, hogy a brit bulvárlapoknak sikerült feltárniuk minden plátói és romantikus kapcsolatát - írja a Page Six.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.