Bámulatos, ahogyan a Magyar Nagydíj sokmilliós értékű trófeája készült - videó

herendi porcelán Formula 1 magyar nagydíj
Az idei Formula 1-es Magyar Nagydíjon ismét egy egyedi készítésű Herendi porcelán-trófea kerül majd a győztes kezébe. Ókori amfora, "ezer virág" minta és paradicsommadár. Ezen motívumok mind megjelennek a remekművön.

Elstartolt a várva várt 2023 Formula 1 Qatar Airways Magyar Nagydíj. A ma már tradícionális versenypályák között emlegetett Hungaroringen immár 38. alkalommal vesz részt a Formula 1-es mezőny.

A verseny védjegye idén is a Herendi

A rendezvény évről évre egyre nagyobb sikernek örvend, ám kevesebben tudnak az utóbbi évtizedekben védjeggyé vált Herendi porcelán-trófeáról. Az aprólékos munkával készített kézműves alkotás idén bordó-arany színekben pompázik.

„A kétszáz éves manufaktúránkat erős gyökerek és innovatív hajtások jellemzik, ennek jegyében alkottuk meg az idei trófeát is. Az ókori amfora forma hordozza a tradíciót, az ezer virág fantázianévre hallgató minta pedig a modern stílust. Az ágacskák és virágok között feltűnő paradicsommadár a száguldásra, könnyedségre, gyorsaságra utal. A három trófea és a konstruktőri tál elkészülése a massza megformázásától az utolsó égetésig hat hónap alatt készült el, és harminc ember keze munkáját hordozza. Büszkék vagyunk arra, hogy bárki is nyer, a végén a Herendit emelik a magasba." - mesélte Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra igazgatója.

A serleg 15 millió forintos értékkel bír, érdekességként szolgálhat még, hogy a győztes konstruktőrnek járó tál átmérője is ugyanúgy 53 centiméter magas, mint az első helyezett pilóta trófeájának magassága.

A magyar manufaktúra egyik legnagyobb elismerését akkor zsebelhette be, amikor a német Sebastian Vettel 2015-ben amiatt reklamált, mert nem Herendi porcelánból készült győzelmi trófeát kapott – de a gyártók gyorsan cselekedtek.

A napokban eldől, idén ki lesz az a szerencsés, aki a magasba emelheti a gyönyörű alkotást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.