Diana hercegné nagyon válogatós volt a lábbeliket illetően: ezeket a cipőket nem szerette

Forrás: AFP/Johnny Eggitt -
divatikon Diana hercegné lábbelik cipő
Diana hercegné az egyik legfigyelemreméltóbb divatikon még a mai napig is, aki leginkább klasszikus stílusáról ismert. Az egykori walesi hercegnő karcsú alakja mellett formás lábait is szerette kiemelni, így cipőválasztása éppúgy becsülendő, mint maguk a ruhák, amiket viselt. 

Diana élete során szívesen hordott magassarkú és lapos talpú lábbeliket egyaránt. Egy stílus azonban aligha volt megfigyelhető rajta, nem igazán szívlelte az alkalmi cipőket, illetve a szandálokat. Talán egy alkalommal volt ebben látható. Mindig is a klasszikus vonal képviselője volt.

Bár a királyi család női tagjai most a nyitott orrú és magassarkú kialakításokat részesíti előnyben, a szakértők azt állítják, hogy ezek elkerülése Diana céltudatos lépése volt - írja az Express.

A hercegnő a fiaival, 1995-ben, Vilmos herceg születésnapján. Forrás: AFP/Johnny Eggitt

William Hanson királyi etikett-szakértő szerint az olyan cipők, amelyek túlságosan nagy felületét mutatják meg a lábfejnek, túl hétköznapinak számítanak a királyi családok számára.

Az olyan cipők, amelyek túlságosan nagy felületét mutatják meg a lábfejnek, túl hétköznapinak számítanak a királyi családok számára Forrás: Northfoto/AFP

Fény derült Diana hercegnő titkára: erre senki nem számított

"A nyitott orrú cipők informális lábbelinek számítanak, és hivatalos alkalmakon nem ajánlott a viselésük."

Főként balerina cipőket, brogue lábbeliket viselt Forrás: Nortfoto

Ezt a walesi hercegnő is mindig szem előtt tartotta, főként balerinacipőket, brogue lábbeliket, vagy úgynevezett udvari darabokat viselt, ezzel kiegészítve elegáns öltözékét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.