A kockacukor segíthet abban, hogy hosszan frissek maradjanak a sajtok

penész hűtőszekrény megfelelő tárolás kockacukor sajt
Nem megfelelő tárolás mellett a sajt viszonylag gyorsan megromolhat, még a hűtőszekrényben is. Egy sajtbolt tulajdonosa szerint azonban néhány tárolási alapszabály betartásával könnyen megelőzhető a penészesedés.

Egyes penészfajták egyedi ízt adnak a kiválasztott sajtfajtáknak, de ha mondjuk a cheddar tömbön zöld spórák kezdenek kihajtani, az bizony rossz jel. Még ha fóliába csomagolva és hűtőszekrényben tartod is, a sajt egyes fajtái érzékenyebbek a megfelelő tárolásra, mint mások.

Egyes penszfajtk egyedi ízt adnak a sajtnak, más fajták viszont tönkreteszik azt Forrás: Shutterstock

Egy sajtüzlet tulajdonosa azt mondja, noha sokak számára rejtély, hogy őrizhetnék meg a sajt frissességét, neki van egy rendkívül egyszerű, de nagyszerű módszerre erre.

Patricia Michelson, a londoni La Fromagerie munkatársa kifejtette, hogy csak "néhány alapvetés" van, amit be kell tartani a sajt frissessége érdekében.

Saját maga varázslatosnak nevezte saját tárolási megoldását, melyhez csupán egy nedves (és tiszta) konyharuhára, sütőpapírra és 2 darab kockacukorra van szükség, no meg egy műanyag dobozra.

"Mindig duplán csomagold be a sajtot – ideális esetben viaszpapírba vagy sütőpapírba – és tedd egy nedves konyharuhával bélelt műanyag edénybe."

Ezt követően a dobozba 2 darab kockacukrot kell tenni, majd lezárni azt és irány a hűtő, annak is a legfelsp polca, ahol a legjobban szabályozható a hőmérséklet.

Figyelembe kell venni azonban, hogy a kockák idővel megolvadnak, ha a sajtot eddig még nem fogyasztották el, akkor újabb két kockacukorra lesz szükségünk - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.