Egy tényező határozza meg, hogy milyen hosszú ideig élünk: semmi köze a dohányzáshoz, a diétához vagy a testmozgáshoz

Forrás: Dreamstime -
életkor kutatás testmozgás testsúly dohányzás
Az University of California kutatói rájöttek arra, hogy pusztán egy tényező befolyásolja, hogy hány évig élünk. Ennek a tényezőnek semmi köze ahhoz, hogy mennyit mozgunk, milyen ételeket fogyasztunk vagy dohányzunk-e egyáltalán. 

Bár az egészséges életmód, a rendszeres testozgás és a dohányzás mentes élet mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy hosszú és kiegyensúlyozott életet élhessünk, van egy tényező, amire eddig biztosan nem helyeztünk akkora hangsúlyt, mint kellene. Ez pedig nem mást, mint a testsúlyunk.

Egy új kutatásból kiderült, hogy azok, akiknek a súlyuk 60 éves koruk felett megváltozott, kisebb valószínűséggel éltek 90 évig vagy tovább.

Tudtad?

Felmérések bizonyítják, hogy a nők sokkal jobban figyelnek az egészségükre, mind a táplálkozás, mind pedig a betegségek megelőzése terén. A nők átlagéletkora mégsem ezért nagyobb mint a férfiaké. Ide kattintva megtudhatod, hogy miért.
Egy tényező határozza meg, hogy megérjük-e a 90-es éveinket vagy sem: semmi köze a dohányzáshoz, a diétához vagy a testmozgáshoz Forrás: Dreamstime

Dr. Aladdin Shadyab, a San Diego-i Egyetem docense hozzátette, hogy a stabil testsúly a hosszú élet titka. A professzor hozzátette, ha idős korban hirtelen súlyveszteség következik be, az a rossz egészségi állapotra figyelmeztető jel lehet.

A legtöbb embernek idősebb a szíve, mint ahány évesek ténylegesen

Négyből körülbelül három felnőtt szíve idősebbnek számít a valódi biológiai koránál, ami növeli a szívinfarktus és a stroke kockázatát. Ám néhány módszerrel fiatalíthatjuk szívünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.