Alkoholos ital segíthet a konyhabútor tisztántartásában - Hatásosabb a legtöbb tisztítószernél

Forrás: Shutterstock -
szennyeződés tisztaság takarítás tippek konyha
Sokszor előfordul, hogy otthonunk egyik legfontosabb helyisége, a konyha időnként káoszba fullad. A rend és tisztaság azonban nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem az egészség és a jó közérzet miatt sem utolsó. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan őrizhetjük meg konyhánk rendjét és higiéniáját mindössze hat egyszerű praktika segítségével.

1. Konyhabútor

Bár nem a mindennapos takarítás része a konyhabútor tisztítása, időként érdemes a vízkövet és a zsíros lerakódásokat eltávolítani róla. Ennek a legegyszerűbb módja az, ha összekeverünk egy pohár vizet fél pohár ecettel és fél pohár vodkával. Rázzuk össze és öntsük egy olyan flakonba, amire szórófejet is tudunk tenni.

2. Mikró

A mikró falára csapódott szennyeződéseket ecettel tudjuk a legkönnyebben eltávolítani. Nincs más dolgunk, mint egy két evőkanál ecetet adni egy tál vizhez, amit 10-15 percre beteszünk a mikróba. Miután lejárt, várjunk pár percet, hogy a szennyeződéseket teljesen le tudja oldani az ecet, végül egy száraz törlőruhával töröljük át a belsejét.

3. Hűtő

A hűtőt legegyszerűbben és leggyorsabban úgy tudjuk kitakarítani, hogy két evőkanál szódabikarbónát elkeverünk egy liter vízben, és ezzel a keverékkel áttöröljük a belsejét. Végül egy száraz ruhával átmegyünk rajta még egyszer és készen is vagyunk.

6 egyszerű tipp a tiszta és ragyogó konyháért Forrás: Shutterstock

4. Tányérok

Előfordul, hogy gondos mosogatás ellenére is maradnak ételmaradékok a tányérok szélén. Ezeket a legkönnyebben őrölt mustárral tudjuk eltávolítani. A legmakacsabb maradékot is képes leszedni a tányérról és a pohárról egyaránt - írja a Lakáskultúra.

5. Tűzhely

A gáztűzhely tisztítása lúgos szappannal a legegyszerűbb. Reszelj le belőle egy darabot, higítsd fel meleg vízben úgy, hogy tejfölös masszát kapj. A kapott masszát kend el a tűzhelyen és hagyd állni 15 percig. Végül töröld át egy meleg vizes ruhával.

6. Ablakpárkány

Az ablakpárkány tisztításához keverj össze 1-1 evőkanál nátrium-karbonátot és mosószert. Ez a keverék megszabadítja az ablakpárkányt mindenféle folttól, piszoktól és sárga elszíneződéstől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.