Megszólalt édesapjáról Mick Schumacher: "...nem jutottam volna el ide"

Forrás: AFP/Ben Stansall -
autóversenyzés módszer Michael Schumacher Mick Schumacher édesapa
Mick Schumacher szintén az autóversenyzésben próbál érvényesülni, ezzel apja nyomdokaiba lépett. A fiatal pilóta elárulta, milyen apa volt Michael Schumacher. 

Mick Schumacher kivételesen hosszasan beszélt arról, milyen volt közte és édesapja között a kapcsolat, valamint milyen módszerekkel tanítgatta őt a legendás pilóta.

„A segítsége és tanácsai nélkül nem jutottam volna el ide" - mondta Mick, aki ezalatt a a Forma-1-et érti, ahol jelenleg ő a Mercedes csapatának tartalékpilótája. Annak idején sok időt töltöttek el együtt a gokartpályán, de édesapja nem alkalmazott vasszigort vele szemben.

Mick Schumacher édesapjáról beszélt Forrás: AFP/Ben Stansall

„Különféle taktikát alkalmazott. Néha próbált nagyon szigorú lenni, néha egyáltalán nem volt az" - árulta el Mick. „Volt néhány pillanat, amikor azon töprengtem, hogy mit csináltam rosszul, de éppen ezek vittek tovább. Azt hiszem, ez a hullámzás jót tett, mert nincs ez másképp a motorsportban sem. Mindig találkozol olyan emberekkel, akik támogatnak és olyanokkal is, akik nem, de ettől függetlenül továbbra is teljesítened kell."

Mick azt is elárulta, soha nem érzett magán hatalmas nyomást csak azért, mert az édesapja legendás pilóta. „Apa soha nem gyakorolt rám ilyen nyomást" - mondta. "Ez a kezdettől fogva így volt. Apa és anya azt mondták, ha nem akarom, akkor nem kell csinálni" - árulta el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.