Hűtlenség vagy mikromegcsalás? Most megtudod, miért bocsánatos bűn az utóbbi

Forrás: Shutterstock -
félrekacsintás kapcsolatszakértő mikrocsalás hűtlenség megcsalás
A hűtlenséghez és a megcsaláshoz mindannyian körülbelül azonos fogalmakat és cselekedeteket társítunk, ám egy kapcsolatszakértő új fogalmat vezetett be a félrekacsintások világában, ami nem más, mint a mikromegcsalás, és szerinte szinte mindenki elköveti. 

Ha a mikrocsalásokról beszélünk, tényleg nem kell nagy dolgokra gondolni, valójában a flört vagy a kacérkodás szinonímájának is tekinthetők. Ide tartoznak olyanok, mint az összemosolygás a pincérrel vagy az eladóval, vagy ha megnézünk valakit az utcán, esetleg egy magazinban vagy videóban.

De az is a mikromegcsalás körébe tartozhat, amikor például a férj egy másik nővel csetelget, neki panaszkodik a házasságára, a magánéletének apró részleteibe avatja be őt - és ez természezesen fordított felállásban is ugyanúgy igaz. Szakemberek szerint ilyenkor nem történik más, mint a kapcsolatban sérült ego helyreállítása mindkét oldalon, és ilyenkor még visszafordítható a folyamat.

Az ausztrál Jana Hocking szerint ezt már mindannyian megtettük számtalanszor, és nincs miért szégyellni magunkat, ugyanis ez teljesen természetes.

Mindannyian elkövettünk már "mikromegcsalásokat" - és ezzel nincs is semmi baj Forrás: Shutterstock

„Ha van is barátom, ha elmegy mellettem egy jó pasi, arra gondolok, hűha - ez még nem bűn" — idézi Janát a Sun. Hocking hozzátette, reméli, hogy a leendő partnere (ugyanis most szingli) is pont ezt tenné, és erről akár beszélgetnének is.

Jana arról is beszélt, hogy akik elítélik ezeket az úgynevezett mikromegcsalásokat, azok túlságosan a saját kezükben szeretnék tartani a kontrollt. Nekik azt javasolják, forduljanak szakemberhez a túlzott birtoklási vágyukkal.

„Ha összejövök valakivel, akkor is lesz igényem arra, hogy másoknak is tetszek, és ugyanígy lesznek férfibarátaim is. Ha a párom vagy a barátaim párjai elég magabiztosak, nem lesznek ezért féltékenyek" – tette hozzá Jana, aki leszögezte, hogy vannak olyan dolgok, amikből nem érdemes és nem is szabad problémát gyártani.

Ha valaki meg akar csalni - a szó igazi értelmében - az meg is fog, de előre ezen is felesleges szorongani. Persze a kapcsolatunk javítása érdekében érdemes tenni és észrevenni, ha valami más nem működik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.