Müller Péter: Az ember saját életének és sorsának sohasem az áldozata

Forrás: Thinkstock -
Müller Péter áldozat sors heti útravaló
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Az ember saját életének és sorsának sohasem az áldozata, hanem a tettese. Ez tudni kell, ha bármit is meg akarsz változtatni.

Müller Péter: Az ember saját életének és sorsának sohasem az áldozata Forrás: Thinkstock

Ha valami nem tetszik, és meg akarsz változtatni, mert még lehetséges, ez a felismerés az alapja. A magyar „véletlen" szó is ezt a titkot hordozza: attól, hogy te nem úgy „vélted", vagyis nem gondoltad, az még úgy van. Nem „véletlenül" születél ide, ebbe az országba, ebbe a családba, nem „véletlenül" van, vagy nincsen párod, még akkor is, ha látszólag ez máson vagy másokon múlik. Nem „véletlenül" leszel beteg. A fertőzést nem kapod, hanem veszed, és ha baleset ér, az sem véletlen, mert sorsszerű. Életednek teremtője vagy, és már születésed előtt is voltál. Az, hogy ez egy kollektív játék ezen az igazságon nem változtat, és senki más az életedért nem hibáztatható. Pedig szívesen tesszük. Optikánk így működik: kivetít.

Müller Péter további cikkeit itt olvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.