Ha ilyen képződményeket látsz a karácsonyfádon, ne vidd be a házba - Olyan, mint egy toboz, de nagyon nem az!

Forrás: Eerie County Ohio/ Facebook -
sáska karácsonyfa toboz fenyő petezsák
Talán már te is láttál furcsa, diónyi képződményeket a fenyőfákon, ami hasonlított egy tobozra. Most eláruljuk, mi is ez, és mit kell tenni vele.

Nem szívesen közlünk rossz híreket, de ha a fent említett toboz kinézetű valamivel találkozol, akkor azonnal cselekedni kell. Ezek ugyanis petezsákok, melyek apró imádkozó sáskákat rejtenek.

Andrea Coward esete bejárta a világsajtót. A tobozszerű képződményeket nem szedte le díszítés előtt a fáról, aztán egyszer csak apró sáskák borították el a lakást. Andrea akkor megfogadta, hogy vesz egy műfenyőt, soha többé nem kerülhet be élő fa a házába.

@andeekitty Beware of the real trees. #realtree#christmastree#prayingmantis#prayingmantisoftiktok#christmastreefail#faketreenextyear♬ It's The Most Wonderful Time Of The Year - Andy Williams

Sáskafajtól függően egy petezsák néhány darabtól akár több száz petét is tartalmazhat. Nem szép látvány, amikor a sáskák kikelnek, egy cseppet sem illik a karácsonyhoz.

Mit kell tenned, ha petezsákot találsz a karácsonyfán?

Szakértők figyelmeztetése szerint a lehető leghamarabb le kell vágni az ágat, és ki kell vinni a szabadba. Erre nem azért van szükség, mert a sáskák veszélyesek lennének az emberre, a rovaroknak nem tesz jót, ha a lakásban kelnek ki: mivel bent nem találnak táplálékot, valószínűleg hamar éhen halnak. Okosan azonban akkor jársz el, ha rögtön a vásárláskor alaposan átnézed a fát.

Így néz ki a fent említett petezsák Forrás: Eerie County Ohio/ Facebook




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.