Egy finom ital segíthet elűzni a felnőttkori hormonális pattanásokat

Forrás: Shutterstock -
bőrgyógyászat zöld tea esztétika antioxidáns pattanás
A pattanások bármely életkorban zavaróak, de van egy módszer, amit kipróbálhatunk ellenük: egy finom ital segíthet elűzni az aknékat.

Sokan felnőttként tapasztalják meg a pattanásokkal járó bosszúságot, ebben az esetben valószínűsíthető, hogy hormonális okok állnak az aknék kialakulása mögött. Egyes esetekben ezek kezelhetőek vény nélkül kapható krémekkel és szérumokkal, ám más természetes összetevő használata is sokat segíthet.

A zöld tea segíthet felvenni a harcot a pattanások ellen Forrás: Shutterstock

A szakértők elmondták, hogy "bizonyos esetekben az enyhe pattanások természetes gyógymódokkal is kezelhetők", amelyek közül

az egyik a zöld tea, amely gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén segíthet a pattanások megszüntetésében.

Érdemes megjegyezni, hogy jelenleg nincs elegendő bizonyíték a zöld tea hormonális pattanások elleni hatékonyságának igazolására, de Dr. Cynthia Cobb, aki esztétikái bőrgyógyászatra szakosodott, igazolta, hogy a zöld tea természetes, nem kémiai úton kezeli a pattanásokat.

Egy 2016-os tanulmány, amely a zöld tea pattanások megelőzésében és kezelésében kifejtett hatásáról szólt, megállapította, hogy egyeseknek jót tett, ha naponta fogyasztották az italt, a szokás csökkentette a pattanások okozta elváltozásokat, a bőrpírt és az irritált bőrt.

Úgy gondolják, hogy a zöld tea azért enyhíti az akne tüneteit, mert katechineket tartalmaz, amelyek antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antibiotikus tulajdonságokkal rendelkeznek. A tea epigallokatechin-gallátban (EGCG) is gazdag, amely antiandrogén hatású, vagyis hatékonyan csökkenti a bőrben lévő olajkiválasztást - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.