Halld újra tökéletesen a világot a tesztgyőztes hallókészülékkel

PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakori tévhit, hogy a hallásromlás csupán az időskorúak betegsége, így ezzel a témakörrel még ma is kevesen foglalkoznak. Az egyre növekvő zajszennyezésnek köszönhetően azonban már a fiatalabb korosztályt is érinti a probléma. A közúti forgalom, a zajos munkahelyek, a napi szinten használt fülhallgatók és az intenzív ipari tevékenység miatt a hallásszűrés fontos részévé kell hogy váljon életünknek már fiatalabb korban is. Ha kiderül, hogy gond van a hallásunkkal, azt a leghatékonyabban hallókészülékkel lehet orvosolni. Szerencsére ma már léteznek olyan modern hallókészülékek, amelyek nagyon kicsik, mégis minden igényt kielégítenek, az elődjeiknél tapasztalt kellemetlenségek nélkül.
Forrás: Victofon

A körülöttünk lévő világot érzékszerveink segítségével tapasztaljuk meg. Látásunk segít például megbizonyosodni arról, hogy biztonságos-e átkelni az úttesten, általa gyönyörködhetünk a tárgyakban, természeti jelenségekben, láthatjuk szeretteink arcát. A szaglásunk és az ízlelésünk együttes hatása okozza az ételek élvezetét. Mindannyian tudjuk, milyen kellemetlen, amikor például egy felsőlégúti betegség következtében nem működnek ezek az érzékszerveink. Nem kevésbé fontos ezeknél a hallásunk, amely segítséget nyújt abban, hogy tájékozódni tudjunk környezetünkben, élvezni tudjuk kedvenc zenéinket és kommunikálni tudjunk embertársainkkal.

Nem csak az idősek problémája a romló hallás

Sokáig az a tévhit élt az emberekben, hogy a hallásromlás kizárólag az idősek problémája. Részben igaz, mert az életkor előrehaladtával gyakrabban előfordul, de ma már a környezeti zajártalom, a hangos zene, a fülhallgatók használata, a napi több órán keresztüli telefonhasználat a fiatalok hallását is veszélyezteti, így érdemes nekik is időnként megvizsgáltatniuk magukat. A kiszűrt halláscsökkenést minél hamarabb érdemes kezelni, még mielőtt súlyos következmények alakulnak ki. Jelenleg a leghatékonyabb módszer ennek kezelésére a hallókészülékkel történő ellátás.

Hogyan válasszunk hallókészüléket?

A hallókészülék kiválasztása nem elbagatellizálható döntés, hiszen ez az apró kis szerkezet a halláscsökkenéssel élők társa lesz a mindennapokban. A Victofon Kft. hallásjavító cég felmérést végzett, hogy segítse a hallókészülék-választás előtt állókat, és ehhez első sorban a már tapasztalt hallókészülék-viselők véleményére támaszkodott. Az első hallókészülék-tesztelést 2018-ban végezték. A hallókészülék-tesztelők két héten át próbálhattak ki készülékeket. A tesztelésben közel 100 fő vett részt, az ország egész területéről. A felmérés a hallókészülékek tudásszintjére, kezelhetőségre és a kényelemre volt kiélezve. Minden résztvevő egy ingyenes hallásvizsgálatot követően a halláscsökkenéséhez igazítottan kapott hallókészüléket. A hallókészülékeket otthon, irodában, utcán és társaságban - étterem, kávézó - használták a résztvevők.

A tesztelők véleménye alapján a Victofon Kft. által forgalmazott hallókészülékek kezelhetősége maximális pontszámot kapott. A készülék kezelésére az audiológus szakasszisztens tanítja meg az ügyfeleket, amely betanítást követően a készülék kezelése egyértelmű és otthoni körülmények között sem okoz bonyodalmat.

A tesztelők 82 százaléka kényelmesnek ítélte a tesztelt készüléket, és meg voltak elégedve a méretével is, valamint 70 százalék a jelenlegi hallókészülékét szívesen lecserélte volna a Victofon Kft.-nél tesztelt készülékre. A hallókészülékek többségénél előforduló gerjedő-sípoló hangot sem tapasztalták a tesztidőszak alatt.

2020-ban kérdőíves felmérést végzett a cég. Ennek során két célcsoportot kérdeztek meg: az egyik csoportba a már hallókészülék-tulajdonos ügyfelek tartoztak, a másikba pedig a hallókészülék-választás előtt állók kerültek.

Mindkét csoport válaszaiból kiderült, hogy a hallókészülék alapvető funkciója mellett (mint hogy visszaadja a hallást, a természetes hangokat a viselőknek) a készülék modern technológiai tudása a legfontosabb választási szempont. Ez alatt a következő funkciók értendők: beszédfókusz, zajcsökkentés, tinnitus kezelő funkció, bluetooth kapcsolódási lehetőségek.

Ezt tudja ma a legmodernebb hallókészülék

A modern technológiának köszönhetően, legyen szó egy zsúfolt étteremről vagy zajos tömegközlekedésről, a hallókészülék mindig a lényeges beszédhangokra fókuszál. A kifejlesztett zajcsökkentési megoldásoknak köszönhetően kiszűri a zajokat anélkül, hogy a beszédhangok sérülnének. A bluetooth kapcsolódási lehetőségeknek köszönhetően a hallókészülék ma már akár stereo headsetként is használható, így telefonálni, vagy zenét hallgatni is lehet rajta keresztül.

Mindkét tábor szívesen választana tölthető készüléket az elemmel működővel szemben, és a válaszadók közel 50 százalékánál jelentős szerepet játszik a döntésben a távoli hallókészülék beállítás funkció.

A Victofon Kft. kínálatában minden készülékválasztási szempontnak megfelelően található hallókészülék, hogy személyre szabott hallásjavítást biztosíthasson az ügyfeleknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.