Természetes segítség a tökéletes bőrért

Forrás: freepik -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogyan lehet elérni a vágyott tökéletes bőrt? A ragyogó arcbőr felé vezető úton a természet adta, hasznos és értékes anyagokat is érdemes használni. Összefoglalónkban most az avokádóolaj és a hidrolátumok hatásait részletezzük.
Forrás: freepik

Az avokádóolaj számos bőrszépítő hatással rendelkezik

Az avokádóolaj gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, valamint telítetlen zsírsavakat is tartalmaz. Ezeknek a tulajdonságainak köszönhetően szerencsére számos bőrszépítő hatással rendelkezik, például segít fiatalos megjelenést kölcsönözni az arcbőrnek, élettel telivé varázsolja a megviselt hajat és hatásos a narancsbőr ellen is. Mindemellett segít lassítani az arcbőr öregedését, valamint hozzájárul a kollagén mennyiségének növeléséhez és a bőrsejtek megújulásához. A szépítő hatások sora itt még nem ér véget, hiszen az avokádóolaj intenzív nyugtató és hidratáló képességekkel is bír, továbbá hozzájárul a bőr védelméhez a napsugarak káros hatásai ellen. Az avokádóolaj érzékeny, zsíros és száraz bőr esetében is bátran alkalmazható, mivel a pórusokat nem tömíti el. Akár mindennapos használatra is javasolt. Ráadásul problémás bőr esetén is alkalmazható, vagyis ekcémától, aknétól és pikkelysömörtől szenvedők is bátran alkalmazhatják. Az avokádóolaj nemcsak a bőrápolás terén rendelkezik szépítő hatásokkal, hanem a hajápolás esetében is. Amellett, hogy táplálja és hidratálja teljes hosszában a hajat, stimulálja a hajhagymákat.

A hidrolátumok kiválóan hidratálják és regenerálják a bőrt

Az illóolajak desztillációjának melléktermékeit nevezzük hidrolátumoknak. Mivel ezek az anyagok gyengédebbek, mint az illóolajok, hígítás nélkül is alkalmazhatóak a bőrön. A hidrolátumok kiválóan hidratálják és regenerálják a bőrt, illetve a pattanások elleni harcban is hatékonyak. Hajápolás terén ugyancsak rendkívül jól teljesítenek, kiválóan hidratálják az élettelen hajat. Hidrolátumoknak nemcsak a bőr- és hajápolás terén van lenyűgöző hatása, hiszen élénkítésre, stresszcsökkentésre, valamint az alvászavarok megszüntetésére is használható. Milyen hidrolátumot érdemes választani? Ez attól függ, hogy milyen hatást szeretnénk elérni vele. Például a levendulavíz gyengéd ápolást nyújt a bőr számára, csökkenthető vele az ekcémás és aknés tünet. Ráadásul kellemes illata a közérzet javulásához és a nyugodt alváshoz is hozzájárul. A rózsavíz azok számára ajánlott, akik érzékeny és száraz bőrüket szeretnék táplálni. Ezzel a hidrolátummal visszaadható az arcbőr üdesége, ugyanis a rózsavíz kiválóan hidratál. Mindemellett a fejbőr, valamint a hajszálak regenerálására és tökéletes. Szintén népszerű hidrolátum a kamillavíz, amely segít mérsékelni a különféle duzzanatokat, valamint az irritációt. Bátran használható sminkeltávolításhoz és arcbőrtisztításhoz. Továbbá hozzájárul az arcbőr regenerációjához. Aromája stressz és migrén esetén is megkönnyebbülést eredményez. Ezeken kívül még számos hidrolátum ismert, például a búzavirágvíz kiváló választás zsíros bőrre, míg a rozmaringvíz nyugtató hatással bír font.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.