"Végre érek valamit" - 60 kilót fogyott a világ legkövérebb tinédzsere

kövér tinédzser elhízás kalóriabevitel túlsúlyos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyáron még 330 kilós Georgia Davis sikeresen megszabadult 60 kilótól, ami jót tett a fiatal lány önbecsülésének.

A 19 éves lány júniusban került kórházba, amikor már több mint 300 kilogrammot mutatott alatta a mérleg. Azóta egy egyszerű, a korábbi 13 000 helyett 1500 kalóriát tartalmazó diéta segítségével 270-re csökkent a testtömege. A rendszeres orvosi konzultáció hatására ráébredt, hogy tulajdonképpen a depresszió miatt érte el a riasztó és életveszélyes súlyt. "Több mint 300 kilósan úgy éreztem, nem érek semmit. Egyszerűen feladtam. De a kórházban segítettek, hogy elhiggyem, én is vagyok valaki" - mondta. Georgiát légzési panaszokkal szállították az intézménybe, miután 57 éves édesanyjával, Lesley-vel közölte: képtelen lábra állni.

Mint azt korábban megírtuk, otthona fogságából azonban körülbelül 36 millió forintot kóstáló procedúrával lehetett kiszabadítani, ami 40 tűzoltót, mérnököt és orvost igényelt. "Örülök, hogy azóta ennyit sikerült fogynom, de igazság szerint nehéz ilyen sok időt kórházban tölteni. Hála az égnek, szeretek olvasni. A szürke ötven árnyalata című könyv és a folytatásául szolgáló két kötet tartotta bennem a lelket a nővérekkel való beszélgetés mellett" - mesélte a lány.

Northfoto
Northfoto

Georgia gyermekkora óta küzd az ételfüggőséggel, most viszont változtatnia kell: 16 hete a dél-walesi Károly Herceg kórház lakója. Reméli, jövő hónapban végre beköltözhet az önkormányzat által biztosított lakásba legjobb barátjával, a szintén 19 esztendős Siannal. "Az önállóság nagy kihívás, de szerintem képes leszek felelősen gondolkodni az étkezés terén is ahelyett, hogy a szüleimre hagyatkoznék. Most már tudom, mi számít normális adagnak, és eldöntöttem, hogy végre helyrehozom az életem. Nagyon sokkal tartozom a nővéreknek: tulajdonképpen ők mentettek meg. Nem akarom elkeseríteni őket azzal, hogy elsüllyedek az önsajnálatban" - bizakodik a fiatal nő.

2009-ben Georgiának már volt egy hasonló próbálkozása: akkor 9 hónapot töltött egy Egyesült Államok-beli fogyasztóközpontban, ahol 210 kilójából több mint 90-től sikerült megszabadulnia. Az állapot viszont nem tartott sokáig. Nevelőapja, a 73 éves Arthur Treloar attól tart, hogy az ő tüdőrákja rántotta vissza a lányt a depresszióba. "Még belegondolni is fáj, min ment keresztül szegénykém akkor" - nyilatkozta.

Most azonban Georgia nem a múlton rágódik, inkább a jövőbe tekint. "Nincs több ok vagy kifogás. 9 hónapig tanultam az egészséges táplálkozásról Amerikában, szóval pontosan tudom, mit kell tennem. Csak rajtam múlik" - tette hozzá a 19 éves súlyrekorder, aki jövőre szeretne visszatérni a főiskolára, hogy befejezze művészeti, üzleti és kommunikációs tanulmányait. "Egy napon leírom majd a történetem. Segíteni szeretnék azoknak, akik ugyancsak küzdenek az elhízással" - tervezgeti a lány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.