Gyorsétteremben diétázni? Ezt edd!

diéta gyorsétterem életmód fogyókúra gyorsétterem-lánc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindig tudjuk elkerülni a gyorséttermeket, ez azonban nem jelenti azt, hogy aznapra teljesen fel kell adnod a diétádat. Inkább válaszd ki a kínálatból a legkevésbé hizlaló fogásokat - a Life.hu ebben segít most egy kicsit.
McDonald's: óvatosan a szószokkal!

Bár a különböző hamburgerek és a sült krumpli is nagyon vonzó lehet, a diétás étrendbe inkább a saláták és a gyümölcsök férnek csak bele. Míg egy sima hamburger majdnem háromszáz kalóriát tartalmaz, addig egy kertész saláta csak harmincat, egy adag csirkés Cézár-saláta pedig csak száztizenötöt - persze nem mindegy, milyen öntettel. Az ezersziget öntet bármilyen élvezetessé teszi is a zöldségeket, eleve kétszáz kalória pluszt jelent, így jobban jársz, ha balzsamecetes vagy olívás verziót kérsz. Tévhit az is, hogy ha a szendvicsek helyett a salátás, grillezett húsos tekercseket választod, akkor diétásan étkezel: majdnem ugyanannyi a kalóriatartalmuk, mint egy óriásburgernek.

Forrás: Forrás: McDonalds
Forrás: Forrás: McDonalds

Burger King: az innivalókra is figyelj!

A salátáknál a Burger Kingben ugyanaz a helyzet, mint az előzőnél: egy Partner-saláta öntet nélkül csupán 55 kalóriát tartalmaz, a csirkével gazdagított, laktatóbb Deluxe-saláta viszont már 357-et, melyhez ha még öntetet is kérsz, akkor felér egy finom hamburger kalóriatartalmával. A kólát sem feltétlenül éri meg magas cukortartalmú, ízesített kávéra vagy forró csokira cserélned. Ha teheted, igyál szénsavmentes ásványvizet, száz százalékos gyümölcslevet vagy cukormentes kávét.

Eltorzult egy házaspár teste a rengeteg hamburgertől


KFC: hagyd ki a szendvicset és a panírozott húsokat!

Ahelyett, hogy mondjuk egy cukorban és zsírban gazdag szendvicses vagy húsos-krumplis menüt választanál, érdemesebb egy Brazer Twister Wrap mellett dönteni, amit grillezett hússal és kukoricával kérj. A szendvics szénhidráttartalmának mellőzésével több mint harminc kalóriát nyersz, de a wrap magasabb rosttartalma és alacsonyabb glikémiás indexe miatt is jobb választás - a meglepően sok cukrot tartalmazó önteteket azonban itt sem ajánljuk. A saláták közül a Piccante ötszáz kalóriát tartalmaz, ha fogyózol, válaszd inkább a görög salátát öntet nélkül, hiszen így csak 133 kalóriát viszel be a szervezetedbe. A gusztusos, panírozott, ám hizlaló húsfalatokkal is légy óvatos, hiszen darabja több mint száz kalóriát tartalmaz.

Forrás: www.kfc.hu
Forrás: www.kfc.hu

Pizza Hut: tészta helyett zöldségek

Azzal alighanem tisztában vagy, hogy fogyókúra mellett pizzát enni nemigen ajánlott, de szerencsére többféle fogás közül is választhatsz az éttermekben: a majonézes tonhalsaláta nagyon jól hangzik ugyan, de helyette a tárkonyos zöldséglevest vagy a töltött gombafejeket ajánljuk. De a saját salátádat is összeválogathatod a salátabárból: különféle friss zöldségek és öntetek között válogathatod ki a diétásabb verziókat.

Gyorséttermi ételek: avagy hogyan együnk gyorsan, könnyen semmit?


Subway: fogyis szendvicsek

Bár miközben kollégáid vagy barátaid az ízletesebbnél ízletesebb szendvicseket majszolják, nem könnyű a diéta mellett kitartani. De az étteremben rád is gondoltak: már olyan szendvicsek is elérhetők, melyeknek hat gramm alatt marad a zsírtartalma. Ezek is vannak olyan gusztusosak, mint a hizlalóbb harapnivalók, mégis csak háromszáz kalóriát tartalmaznak - épp kétszázzal kevesebbet, mint a hagyományos szendvicsek.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyokúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.