méregtelenítés a nap cikke diéta egészséges életmód masszázs edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Ez zsír! közösségi oldalán sokan faggattok bennünket arról, hogy szigorú diéta és léböjtkúra helyett milyen trükkökkel dobhatnátok le pár kilót. Azt már korábban megmutattuk, mi hogyan csináljuk a léböjtkúrát. Ha azonban nyáron nincs kedved effélékkel bajlódni, mutatunk 9 praktikát, melyeket betartva egészen biztosan megszabadulsz majd pár kilótól.

Ezt kóstold meg a külföldi nyaraláson!

Sosem árt, ha szakember felügyelete alatt veted bele magad a méregtelenítésbe. A külső szem, a kontroll ezen a területen ugyanis nagyon jól jöhet. Ám néhány egyszerű trükk segítségével magad is elősegítheted a szervezet nagytakarítását. Mielőtt belevágnál a speciális detoxba, döntsd el, mennyi időt szánsz erre az életedből. A nagyon rövid, gyors megoldások ugyanis néha több kárt okoznak, mint hasznot. A legjobb, ha minimum egy hónapot vállalsz tested-lelked felfrissítése érdekében. Később az is előfordulhat, hogy a vállalt kényelmetlenségeket nem méregtelenítésként értékeled, hanem életmódot váltasz majd. Hajrá!

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

1. Stabil falatok

Ne hagyj ki egyetlen étkezést sem, ám figyelj arra, mit viszel be a szervezetedbe. Kerüljön túlsúlyba a friss zöldség és gyümölcs, a szénhidrátban gazdag tésztafélék, péksütemények, valamint a zsíros,vagy túl fűszeres (sós, pácolt, füstölt) húsok kárára. Ha bírod, iktasd ki teljesen a konzervféléket, valamint a felvágottak is.

2. Óvatosan a cukorral!

Érdemes csökkenteni a szénhidrát közvetlen bevitelét is. Nem elég csökkentened a cukor mennyiségét, az a jó, ha más édesítésre térsz át. Válaszd például a természetes forrású nyírfacukrot vagy a mézet.

3. Lazíts!

A pihenésnél nincs jobb méregtelenítő trükk. Vedd komolyan a napi nyolc óra alvást. Alvás közben ugyanis olyan élettani folyamatok erősödnek fel, amelyek segítik a méregtelenítés folyamatát.

Fogyj ízekkel: zsírégető fűszerek


4. Töltődj vitaminokkal!

Részesítsd előnyben a természetes forrású vitaminokat a tablettákkal szemben. Jöhet mindenféle gyümölcs, ami vitaminban gazdag, és vásárolj rendszeresen idénygyümölcsöket is. A méregtelenítés alatt ne kapkodj feleslegesen a táplálékkiegészítők után.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

5. Pörgesd fel a tested!

A méregtelenítéshez megfelelő vérkeringés kell, ehhez pedig friss oxigén és mozgás. Edzés nélkül lassú lesz a folyamat, vagyis fontos, hogy rápörögj a salaktalanításra, és beiktasd a rendszeres edzést.

6. Izzadj!

Akár nyár van, akár tél, a szauna jó barátod lehet a harcban. Persze csak akkor, ha bírod a magas hőmérsékletet, és ha egyébként egészséges vagy. A hő hatására ugyanis tágulnak a véredények, nagyobb sebességre kapcsol a vér- és nyirokkeringés, valamint kitágulnak a pórusok is. Szaunázás közben a bőrödön át, utána pedig a maga természetes útján-módján a vizelettel, széklettel nagy mennyiségű méreganyag távozik a szervezetedből.

Szódabikarbóna: kívül-belül csodaszer


7. Igyál, amennyit lehet!

Jó, ha tudod, nincsenek méregtelenítő csodaitalok. A friss, tiszta, szénsavmentes ásványvizeknél vagy természetes víznél egyszerűen nincs üdítőbb, a méregtelenítésben hatékonyabb és mindig kéznél lévő folyadék. A megfelelő mennyiségű tiszta víz átmossa az emésztőszervrendszeredet, a kiválasztó szerveket, és segíti az optimális vér- és nyirokkeringést. Amennyiben mégis valami pluszra vágysz, akkor a teaféléket vesd be nagyágyúként. Például a zöldteát, persze ízesítés nélkül.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

8. Méregteleníts agyban!

Fókuszálj a méregtelenítésre és tudatosítsd magadban, hogy minden bevitt falat számít, sajnos az egy szelet sós sonka és a falatnyi csoki is. A vizualizálás is segíthet. Minden nap ugyanabban az időben vonulj félre egy csendes szobába, helyezd magad kényelembe és próbáld meg elképzelni, ahogy a méreganyagokat "kiválogatja", kisöpri magából a tested. Képzeld magad elé a tökéletesen "tiszta" szervezeted, ahol friss és fürge a vérkeringés, és nincsenek salaklerakódások sehol.

9. A masszírozás jár neked!

Nem csak azért, mert tudatosan foglalkozol végre az egészségeddel, és ezért pezsdítő jutalom jár. Azért is, mert a masszázs elengedhetetlen és egyben az egyik legkellemesebb eszköze a szervezet méregtelenítésének. A titok itt is a vér- és nyirokkeringés serkentésében rejlik. Ám ezen felül az is kiderült, hogy a masszírozás hatására a hormonháztartás is beveti magát. Mérhetően megemelkedik az endorfinszint a szervezetedben, ennek nyomán önszabályozó módon elkezdenek kiürülni a káros anyagok. Egyébként ugyanez a helyzet a gyakori és gyönyörrel is együtt járó szexszel is. Vagyis a felsorolt trükköknél már csak a minden sejtedet megmozgató szex lenne hatékonyabb módszere a tökéletes méregtelenítésnek!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyokúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.